- JEG ELSKER DEG : NRK-reporter Nicolay Ramm stjal showet da Usain Bolt holdt sin første pressekonferanse i Rio. - Jeg elsker deg, mann!, sa Ramm før han sang sin egenkomponerte reggeasang. Video: AP Vis mer

NRK-reporter sjokkerte Bolt og stjal showet

Under sprintstjernas pressekonferanse.

Usain Bolt holdt sin første pressekonferanse i Rio mandag kveld. Hundrevis av fotografer og journalister tok imot ham med trampeklapp.

Da seansen og alle spørsmålene var over, avsluttet Bolt med å danse samba sammen med en gjeng yppige brasilianske kvinner og et eget sambaorkester.

Det var midt i blinken for Rio-OLs største stjerne, som karakteriserte seg selv på denne måten:

– Jeg elsker friidretten og å konkurrere. Det er livet mitt. Jeg er en sprinter, men må innrømme at jeg også synes det er moro å være en underholder. Det er minst like viktig som det sportslige.

Han tok verdenspressen med storm og fikk anledning til virkelig å slå seg løs på den første pressekonferansen i det som kommer til å bli hans siste OL.

– Etter Rio kommer jeg aldri mer til å stille i OL. Nok er nok, slo Bolt fast uten å nøle.

OVERRASKET: Usain Bolt holdt sin første pressekonferanse i Rio mandag kveld. Hundrevis av fotografer og journalister tok imot ham med trampeklapp.Foto:  EPA/MICHAEL KAPPELER
OVERRASKET: Usain Bolt holdt sin første pressekonferanse i Rio mandag kveld. Hundrevis av fotografer og journalister tok imot ham med trampeklapp.
Foto: EPA/MICHAEL KAPPELER
Vis mer

Den største

Han er uten tvil den aller største stjernen av alle de vel 10.000 deltakerne som er med i sommerens leker, de første noensinne i Sør-Amerika. Han kom inn på podiet avslappet og smilende. Det første han gjorde var å fleipe med lagkameraten Asafa Powell, som hadde vært i ilden før ham.

– Jeg hørte Asafa spurte fotografene om han skulle posere i bar overkropp. Det er merkelig at Asafa alltid vil kle av seg. Jeg vet ikke hva som er galt med ham, fleipet Bolt.

Alle ville ha en bit at jamaicaneren, verdens raskeste mann noensinne med 9,58 og 19,19 som verdensrekorder på 100 og 200 meter. Den som lyktes aller best var NRKs Nicolay Ramm, som slo til med reggaerytmer og egen tekst tilpasset Bolt.

Sprintkongen var over seg av begeistring og beordret Ramm til da capo.

– Bolt har alltid vært helten min, og da jeg fikk sjansen ville jeg gjøre noe som gjorde at han aldri vil glemme meg. Jeg tror jeg lyktes med det, sa Ramm til NTB.

Kaos

Da pressefolkene slapp inn i Sør-Amerikas største teatersal, der pressekonferansen ble holdt, var det tilløp til kaos da nærmere 60 kamerateam sloss om å komme først til mølla og få de beste plassene. Representantene fra verdenspressen hadde stått i lange køer for å få egne adgangstegn til seansen som gikk i regi av en utstyrsprodusent og sponsor.

– Jeg er i bedre form nå enn på samme tid i fjor, like før VM. Jeg skal gi alt jeg har, og må innrømme at det er lettere å gjøre det i mesterskap enn i andre stevner, for det er jo bare mesterskapene som gjelder, sa Bolt.

Han har vunnet gullet på 100 og 200 meter i de to siste OL, og målet er å forsvare gullmedaljene.

– Jeg drømmer om å løpe 200 meter på under 19 sekunder og har ikke slått fra meg det her heller. Jeg higer alltid etter å sette verdensrekord, men det blir nok vanskelig, for jeg har ikke hatt noen perfekt oppladning til disse lekene, forklarte Usain Bolt.

Han sa også at han var helt enig med Asafa Powell som sa han ikke kunne se andre favoritter til å vinne sprintgullene i friidrett i Rio enn løperne fra Jamaica.

– Et veldig godt svar, kommenterte Bolt glisende da han fikk samme spørsmål.

(NTB)