Amalie Iuel

NRK-Rodal reagerer på dette

Amalie Iuel (27) klarte ikke å kvalifisere seg direkte til semifinalen på 400 meter hekk. Etterpå ble hun sittende i ei trapp og følge med på om hun gikk videre på tid. Det får NRK-ekspert Vebjørn Rodal til å reagere.

SPENT: Amalie Iuel ble sittende i ei trapp og se de andre heatene.
SPENT: Amalie Iuel ble sittende i ei trapp og se de andre heatene. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
ol-logo

OL Tokyo

2020

TOKYO (Dagbladet): Amalie Iuel kvalifiserte seg med et nødskrik til semifinalen på 400 meter hekk i natt. Hun var ikke blant de fire beste i heatet og var avhengig av å gå videre på tid.

Det klarte hun.

Iuel var lenge spent på om hun var blant de fire utøverne som ville bli med videre på tid. Etter løpet sitt - som var det første av fem heat - ble hun sittende i ei trapp på Olympiastadion i Tokyo. Etter en drøy halvtime kunne hun slippe jubelen løs.

Men NRK-ekspert Vebjørn Rodal reagerer:

- Hun burde jo vært ute av området for lenge siden og fått i seg litt næring. Hun har sikkert drikke der, men hun burde hatt mat, hun burde ha begynt å jogge ned og rørt seg litt, sier Rodal til NRK.

GLAD: Amalie Iuel var lettet da hun gikk videre.
GLAD: Amalie Iuel var lettet da hun gikk videre. Vis mer

Han frykter dette i verste fall kan gå utover prestasjonen i semifinalen.

- Hun får ikke påvirket resultatet i de andre heatene uansett. Hun er ferdig løpt, hun burde kommet seg i restitusjonsfase litt bedre enn det, sier Rodal.

Da Iuel møtte norske medier etterpå, fortalte hun om noen nervepirrende minutter i trappa. Slik forklarer hun hvorfor hun ble sittende og følge de fire siste heatene i Tokyo-heten:

- Jeg tenkte at jeg måtte se hvordan jeg lå an, og se alle heatene, før jeg gikk gjennom mixzone.

PÅ PLASS I TOKYO: Vebjørn Rodal kommenterer friidrett på NRK radio sammen med Jann Post.
PÅ PLASS I TOKYO: Vebjørn Rodal kommenterer friidrett på NRK radio sammen med Jann Post. Vis mer

«Mixzone» er området der utøvere møter journalister etter konkurransene. Iuel sa hun ikke hadde snakket med trener Leif Olav Alnes, som er svært opptatt av restitusjon og å gjøre alt riktig.

Til svar fikk Iuel fra en av journalistene:

- Det tror jeg var lurt (å sitte i trappa). Hvis ikke hadde det vært vanskelig å stille deg spørsmål.

Da Karsten Warholm løp i går, var han rask til å komme seg inn i restitusjonsfasen. Men så var det heller aldri noen tvil om at han skulle gå videre.

MED ET NØDSKRIK: Amalie Iuel er klar for semifinalen i Tokyo mandag.
MED ET NØDSKRIK: Amalie Iuel er klar for semifinalen i Tokyo mandag. Vis mer

Iuel innrømmer at det var særdeles spennende å følge de andre heatene. Til slutt kom hun videre med knappest mulig margin. Hun ble klokket inn til 55,65 sekunder.

- Jeg tror fortsatt at jeg står og skjelver, sier hun om dramaet.

- Det var ikke en moro halvtime. Men det var deilig å få bekreftet at jeg går videre. Så må jeg bare skjerpe meg til semifinalen.

Semifinalen går mandag.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer