NRK satser på Brenden & Co.

Mens Kristian Brenden (22) og resten av hoppgjengen sliter med å finne formen, planlegger NRKø1 å sende mer hopping i TV-ruta enn noen gang.

-Skihopping er alltid godt TV-stoff. Men vi kan ikke bruke penger på bare å vise utlendinger. Hvor mange renn og sendetimer det blir i vinter, avhenger av den norske innsatsen, sier Arne Scheie i TV-sporten til Dagbladet.

I kveld diskuterer hoppledelsen hvordan den skal stimulere interessen og sikre rekrutteringen i åra framover. Tittel på temaet er:

-Hvor går hoppsporten - en idrett i fritt fall. Arne Scheie er debattleder.

-Dagens situasjon er at de beste hopperne reiser ut i desember, og stort sett konkurrerer utenlands til slutten av mars. Idolene er nesten bare å se på TV-skjermen i løpet av vinteren. Blir de borte også der, vil det være negativt både for sporten og rekrutteringen, sier Arne Scheie.

Statskanalen vil gjerne sende flere renn enn de som allerede er fastsatt. Men det er under forutsetning av at Kristian Brenden & Co. er med og kjemper i toppen.

- Seertallene viser at skihopping er en populær TV-sport. Nyttårsrennet i Garmisch samler rundt en million seere. Det er en tradisjon, og et renn vi alltid kommer til å sende. Men jeg håper ikke det blir med oss som med danskene: TV-sending, men ingen deltakere i rennet, sier Arne Scheie.