NRK sender EM-semifinalen

Jentene endelig på skjermen.

STJERNESKUDD: Cecilie Pedersen har virkelig slått til i EM, og nå får hun også vist seg fram i beste sendetid på tv. Foto: REUTERS
STJERNESKUDD: Cecilie Pedersen har virkelig slått til i EM, og nå får hun også vist seg fram i beste sendetid på tv. Foto: REUTERS Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

TV-KVELDEN: Sjekk Dagbladet.nos nye tv-sider se.no

NRK sikret seg etter tøffe forhandlinger med UEFA rettighetene til mandagens semifinale i fotball-EM mellom Norge og Tyskland.

- Det satt langt inne og det var tøffe forhandlinger, men til slutt gikk UEFA ned på en pris som NRK syntes var forsvarlig, sa sportsredaktør Rune Haug.

NRK har også fått rettighetene til en eventuell finale.

- Norges Fotballforbund og dets samarbeidspartnere rundt kvinnefotball har vært avgjørende for at vi fikk dette til, sa Haug.

-  Har dere følt noe spesielt press ettersom NRK alltid har fulgt fotballjentene i mesterskap?

-  Det har ikke vært noe spesielt press på oss, men vi har hele tiden visst at dette er viktig for mange av lisensbetalerne. Vi har villet sende fra fotball-EM, men prisen har vært for høy, sa Haug.

NRK har også fått rettighetene til å overføre kampen på radio. Olav Tråen og Gøril Kringen tar seg av kommenteringen i TV-ruta, mens Øystein Ingdahl tar seg av radioen. Best når det gjelderBjarne Berntsens landslag kom til EM nesten uten forventningspress, men viser seg igjen å være best når det gjelder.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.