NRK sender ikke den omstridte, svenske dopingdokumentaren

- Ikke komfortable med identifiseringen.

(Dagbladet): Onsdag sendte SVT den mye omtalte dopingdokumentaren «Skidåkarnas hemliga blodvärden». NRK hadde mulighten til å sende den på norsk TV, men velger å takke nei.

Avgjørelsen ble tatt torsdag.

Navngir Aukland - Som en helhetsvurdering er det redaksjonelle valg som vi ikke er komfortable med. Det dreier seg først og fremst om identifisering, og til dels også hvordan de har jobbet med tilsvar, sier Lars A. Kristiansen, programredaktør for dokumentar- og samfunnsavdelingen i NRK til NRK.no.

Blant de navngitte er norske Anders Aukland, som under innspillingen av Skavlan i kveld møtte skipresident Erik Røste. Aukland ble anklaget for å ha mistenkelig blodverdier på 2000-tallet. Foran OL i Salt Lake City skal det ha bli målt et hemoglobinnivå
i blodet hans på 17, ifølge tallene til de svenske dokumentarskaperne.

Skryter av SVT Heller ikke fjorårets forgjenger, Blodracet, ble sendt på norsk TV. Også da takket NRK nei.

Programredaktør Kristiansen skryter likevel av jobben SVT har gjort.

- Vi synes det er gjort mye godt arbeid av SVT, som vil komme dopingdebatten til gode. De har gravd frem mye god dokumentasjon, som vi også bruker mye nyhetsplass på, sier Kristiansen.

SIER NEI: Programredaktør i NRKs dokumentar- og samfunnsavdeling, Lars Kristiansen. Foto: Morten Holm / NTB Scanpix
SIER NEI: Programredaktør i NRKs dokumentar- og samfunnsavdeling, Lars Kristiansen. Foto: Morten Holm / NTB Scanpix Vis mer