Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

NRK sender ikke fra Landsskytter-stevnet

- En helt spesiell situasjon.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

NRK kommer ikke til å ha noen sendinger fra Landsskytterstevnet i Bodø.

Tidligere i uken ble det bestemt at dekningen fra Landsskytterstevnet skulle være kraftig redusert på grunn av tragediene på Utøya og i Oslo. Onsdag kom avgjørelsen om at det ikke blir noen sendinger fra Landsskytterstevnet, melder NRK selv.

- NRK har hatt et utmerket samarbeid med Landsskytterstevnet gjennom mange år, og vi ser for oss at det samarbeidet fortsetter også langt inn i framtiden. Dette er imidlertid en helt spesiell situasjon, og det ble til slutt en enkel avgjørelse å ta, sier sportsredaktør Rune Haug.

Foruten den redaksjonelle vurderingen som er blitt gjort, er det også foretatt en praktisk vurdering ut ifra NRKs ressurssituasjon. TV-bussen som skulle til Bodø, er innesperret av blomsterhavet utenfor Oslo domkirke, og det er ikke aktuelt å flytte bussen med det første.

Når det gjelder Kongelaget, er det NRKs ressurssituasjon som er utslagsgivende.

- Vi ber om forståelse for at vi ikke kan komme i en situasjon der NRK ikke er i stand til å gi tragedien en videre TV-dekning fordi det er prioritert tekniske ressurser og bemanning til Landsskytterstevnet, sier Haug.

Landsskytterstevnet arrangeres 30. juli til 6. august.

(NTB)