Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

NRK-sjef fnyser av Olympiatoppen

Bjørge Stensbøl frykter at en omlegging av NRK TV-sportens nyhetssendinger skal gå ut over mangfoldet i norsk idrett. TV-sportens Grethe Johnsen fnyser av påstanden.

- Vi har bestemt oss for å lage en mye mer nyhetsorientert sportssending på søndager. Det kommer til å bli en sending med hovedvekt på fotballen i eliteseriesesongen, men det vil også være rom for andre nyheter. I og med at sendingen vil inneholde mye fotball i sommerhalvåret, har vi valgt å kalle sendingen «4-4-2» med sport i dag, men utenom eliteseriesesongen kommer sendingen til å hete Sportsrevyen som i dag, sier Grethe Johnsen til NTB. Hun er sjef for NRK-sporten.

- Det forundrer meg sterkt at NRK nå gjør et grep som vil gi et langt smalere seertilbud innenfor idrett. Ut fra det som er sagt og skrevet kan det kun tolkes dit hen at fotball får enda mer plass, mens det totalt sett blir en betydelig reduksjon på andre idretter.

- Jeg stiller meg meget undrende og kritisk til at en lisensfinansiert allmennkanal så til de grader snevrer inn sitt tilbud, og blir mer og mer lik kommersielle kanaler, sier Bjørge Stensbøl til NTB. Han legger til at han ikke skjønner hvordan NRK kan gjøre et slikt grep.

Sikrer mangfoldet

Grethe Johnsen er sterkt uenig med toppidrettssjefens framstilling.

- I fjor sendte vi 832 timer live TV-sport, som gir et gjennomsnitt på 16 timer i uken. I tillegg gikk det vel 400 timer direkte sendinger på radio, og jeg kan forsikre om at ikke mye av det var fotball, sier Johnsen.

- Når Bjørge Stensbøl hevder han er redd vi ikke skal vise mangfoldet i norsk idrett, tar jeg det nesten fornærmelig opp. Det er ingen TV-kanal i Europa, utenom Eurosport, som tar så godt vare på idrettene utenom fotball som vi gjør, og det vil vi fortsette med, sier hun.

Grethe Johnsen aksepterer at folk fra idretten kan være misfornøyd med en omlegging av nyhetssendingene på TV, men hun sier at mangfoldet i norsk idrett vil være til stede i NRK også etter den omleggingen av Sportsrevyen som kommer nå. Hun sier også at nyheter blir prioritert.

Vil ha politikerne på banen

Bjørge Stensbøl er redd de små idrettene vil få enda trangere kår dersom de heller ikke slipper til i nyhetssendingene på NRK, og han mener at politikerne må på banen dersom NRK får et enda smalere tilbud.

- NRK har et ansvar for å speile mangfoldet både i bredden og toppen, og jeg skjønner ikke hvordan de har tenkt å gjøre det nå. Norge hadde i 2002 85 verdensmestere, europamestere og olympiske mestere i idretter utenom fotball. Det sier seg selv at det er umulig å speile dette mangfoldet i en snau halvtimes sending, som i sju av årets måneder er forbeholdt fotball, sier Stensbøl.

Grethe Johnsen forklarer at omleggingen av Sportsrevyen var nødvendig, både fordi sendingen klokka 22 var svært kostnadskrevende, men også fordi seertallene ikke var gode. Et annet poeng er at alt av nyheter var tømt på det tidspunkt Sportsrevyen kom på lufta.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media