Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

NRK stusser over TV 2s EM-kupp

- Rart vi ikke fikk noen forvarsel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): NRK ble gjort til statister da TV 2 i går sikret seg rettighetene til fotball-EM i 2008 sammen med Canal Digital. Lisenskanalen får ikke sende en eneste kamp fra mesterskapet, mens 19 kamper sendes hos lillebror TV 2. De 12 andre må man betale for å se.

Sportssjef i NRK, Øyvind Lund, ble forbauset da han hørte om konkurrentens EM-kupp.

- Det er riktig at vi forsøkte å kjøpe rettighetene sammen først. Det ble lagt inn to bud, men de nådde ikke opp. Men jeg ble litt forundret da jeg fikk høre at TV 2 hadde fått tilslaget uten å informere oss, sier han til Aftenposten.

NRKs fotballtilbud fra før av er ikke imponerende, etter at TV 2 og Canal Digital i fjor bladde opp en millard kroner for alt av rettigheter til norsk fotball de kommende årene.

I sommer samarbeidet imidlertid NRK og TV 2 om fotball-VM i Tyskland - noe de også skal gjøre i framtidige mesterskap. Om da ikke samarbeidsklimaet nå blir så forsuret at partene går hvert til sitt.

- Det er rart at vi ikke fikk noe forvarsel. I sommerens VM samarbeidet vi bra, og vi har allerede en avtale om samarbeid med TV 2 i VM 2010 og EM 2014. Dette er ikke en handlemåte vi setter pris på, men det er ingen katastrofe for oss, sier Lund til avisa.

Noen medfølende ord er det da heller ikke å få hos TV 2s sportssjef Bjørn Taalesen.

- Vi har ikke skjøvet noen ut i kulda. Dette dreier seg kun om kjøp og salg, sier han til Aftenposten.

RIBBET: NRK-flagget vaier ikke mye i vinden om dagen når det gjelder fotball. I går mistet de rettighetene til fotball-EM 2008 til TV 2. Foto: SCANPIX
RIBBET: NRK-flagget vaier ikke mye i vinden om dagen når det gjelder fotball. I går mistet de rettighetene til fotball-EM 2008 til TV 2. Foto: SCANPIX Vis mer

- Vi markedsfører oss selv som fotballkanalen, og derfor må vi sikre oss slike sluttspill. Vi forsøkte oss først sammen med NRK, men budet ble bryskt avvist. Prosessen stoppet, og da innledet vi samarbeid med andre. Slik er rettighetsmarkedet, sier Taalesen.

• Din mening: Er det trist at det knapt vises fotball på NRK lenger?

OVERRASKET</B>: Sportssjef i NRK, Øyvind Lund, stusser over at han ikke fikk noe forvarsel da TV 2 sikret seg fotball-EM i går.
<B>INGEN MEDYNK</B> Sportssjef i TV 2, Bjørn Taalesen, forteller at kanalen først forsøkte å sikre rettighetene med NRK, uten hell.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!