Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

NRK synes skøyter er for kjedelig

Vurderer å kutte ut sendingene.

IKKE SPENNENDE NOK: NRK krever at skøytesporten fornyer seg om Håvard Bøkko & co fortsatt skal få vist seg fram på statskanalen. Foto: SCANPIX
IKKE SPENNENDE NOK: NRK krever at skøytesporten fornyer seg om Håvard Bøkko & co fortsatt skal få vist seg fram på statskanalen. Foto: SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Skøyter kan forsvinne fra NRK, rett og slett fordi skøytesendingene blir for kjedelige, men det kommer ikke til å skje før i 2013.

Rune Haug bekrefter overfor VG at kanalen vurderer skøytesatsingen sin.

- Skøytesporten må fornye seg og gjøre seg mer TV-vennlig, hvis vi skal fortsette å satse på det, sier sportssjef Rune Haug i NRK.

Unge seere tiltrekkes ikke av skøytesendingene. Over halvparten av dem som følger skøytesporten via TV-skjermen er over 60 år gamle. De har fulgt skøyter på NRK i årevis, men snart kan det altså være slutt.

- Sportsrettighetene blir bare dyrere og dyrere, og vi blir helt sikkert nødt til å velge bort noe. Skøyter er i faresonen, sier Haug til VG.

Nå ønsker han en konkret plan for hvordan skøytesporten kan fornye seg, slik både skiskyting og langrenn har gjort. Haug sier at han ønsker seg fellesstart med de åtte beste på 10.000 meter under verdenscupen i Vikingskipet neste år.

- Vi er i dialog med Norges Skøyteforbund om hvordan sporten kan endres, men det er en utfordring å få Det internasjonale skøyteforbundet (ISU) med på laget, medgir Haug.

Skøytepresident Vibeke Sørensen forteller at denne saken er på agendaen til ISU. Hun legger ikke skjul på at hun har uttrykt ønske om endring overfor de internasjonale lederne.

- Vi er en ledende skøytenasjon, og vi ønsker å ta ansvar for utviklingen av skøytesporten internasjonalt, sier skøytepresidenten til VG.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!