NRK tar VM-grep

Årets VM-vinter kommer ikke til å likne noe vi har sett tidligere. Det gir utfordringer for både utøvere, arrangører og rettighetshavere.

TRADISJON: Som tradisjonen tro vil Ola Lunde stå med kikkerten på standplass under VM i Pokljuka. Men det er det ikke alle som får lov til. Foto: Vidar Ruud / NTB
TRADISJON: Som tradisjonen tro vil Ola Lunde stå med kikkerten på standplass under VM i Pokljuka. Men det er det ikke alle som får lov til. Foto: Vidar Ruud / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Alt om VM

Nok en gang er NRK klare for å formidle norsk jubel, skuffelse, ergrelse og grensesprengende prestasjoner. Alpint-VM tjuvstarter det hele med kvinnenes super-G tirsdag, mens skiskytter-VM setter i gang med blandet stafett onsdag.

Ski-VM fra Oberstdorf tar over skjermtida om to uker, når langrennsutøverne, hopperne og kombinertløperne skal kjempe om edelt metall fra torsdag 25. februar.

VM-vinteren er endelig her for alle norske sofasupportere, men årets tre store mesterskap har gitt rettighetshaver NRK store utfordringer.

Coronasituasjonen fører til begrenset antall NRK-ansatte i de ulike VM-byene og en spredt operasjon fra både Oslo, Cortina, Pokljuka og Oberstdorf.

Kutta to tredjedeler

Under fjorårets skiskytter-VM i Anterselva var 40 personer på plass i den italienske landsbyen for å få VM-stemningen hjem til det norske publikummet. I år er det bare 14 journalister, eksperter og teknisk personell på plass i årets VM-by Pokljuka.

Det er en tredjedel av fjorårets stab. Det samme gjelder i Cortina der seks medarbeidere er på plass for alpint-VM.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer