NRK-telefon: - Et sjokk

Line Kloster debuterer i OL, i en alder av 31 år. Hekkeløperen fikk vite av NRK at hun hadde kvalifisert seg. - Det var et sjokk.

GLEDER SEG: Line Kloster møtte norske medier i OL-landsbyen i Tokyo i dag. Foto: Heiko Junge / NTB
GLEDER SEG: Line Kloster møtte norske medier i OL-landsbyen i Tokyo i dag. Foto: Heiko Junge / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
ol-logo

OL Tokyo

2020

TOKYO (Dagbladet): De norske friidrettsutøverne har ankommet OL-byen Tokyo. I dag snakket flere av dem på et pressemøte i OL-landsbyen.

Blant de mest henrykte over å være i lekene, er utøveren på 400 meter hekk, Line Kloster.

I en alder av 31 år har hun aldri vært i OL tidligere. Og det var ingen motorvei inn denne gangen heller.

TELLER NED: Line Kloster har løpt flere distanser, men deltar i OL på 400 meter hekk. Foto: Lise Åserud / NTB
TELLER NED: Line Kloster har løpt flere distanser, men deltar i OL på 400 meter hekk. Foto: Lise Åserud / NTB Vis mer

Det var i slutten av juni at det ble klart at hun var inne på lista til Det internasjonale friidrettsforbundet over kvalifiserte OL-deltakere.

40 utøvere får lov til å delta på 400 meter hekk. Og Kloster hadde akkurat nok poeng til å snike seg med. Da kom telefonen fra en NRK-journalist, som hadde registrert gladnyheten.

- Det var et sjokk, sier Kloster om telefonen fra NRK.

- Jeg sto i butikken og visste ikke helt hvor jeg skulle gjøre av meg. Dette er noe jeg har jobbet for lenge. Nå er jeg her for å nyte å løpe her.

SUPERLØP: Rai Benjamin kom med et skremmeskudd før OL i Tokyo da han sesongåpnet på 47,13 i California. Video: World Athletics Vis mer

Amalie Iuel er Norges andre deltaker på 400 meter hekk. Kloster har en personlig rekord på 55,49 sekunder. Iuel har 54,72 som sitt beste.

- Hva vil du være fornøyd med i OL?

- Kommer jeg ikke hjem med personlig rekord, er jeg ikke fornøyd. Med personlig rekord skal det også være mulig å komme til en semifinale, sier Kloster.

RINGSIDE I TOKYO: Vebjørn Rodal. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
RINGSIDE I TOKYO: Vebjørn Rodal. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

NRKs friidrettsekspert, Vebjørn Rodal, fulgte pressekonferansen der blant andre Kloster deltok.

Overfor Dagbladet analyserer Rodal:

- Hun er veldig opptatt av å sette personlig rekord og være bedre enn hun har vært noen gang før. Det håper jeg hun får til. Det er et fint mål for henne - som er førstereis i OL-sammenheng - å prestere bedre enn noen gang før. Jeg håper hun klarer å benytte seg av de gode forholdene til å gjøre nettopp det.

- Hvordan er styrkeforholdet mellom Kloster og Iuel?

- Det er relativt likt. Amalie har hatt en tendens til å heve seg ved store anledninger og har gjort det veldig bra når det gjelder som mest. For Line har det vært en utfordring å takle nerver. Hun kommer til å være spent inn i konkurransen. Da handler det om å finne riktig spenningsnivå som gjør at du presterer optimalt.

TELLER NED: Sondre Mogens Guttormsen og Line Kloster vekslet på å prate under dagens pressemøte. Foto: Heiko Junge / NTB
TELLER NED: Sondre Mogens Guttormsen og Line Kloster vekslet på å prate under dagens pressemøte. Foto: Heiko Junge / NTB Vis mer

- Er det mulig å håpe på en finaleplass for noen av de norske jentene på 400 meter hekk?

- Line får en utfordring med finale, men Amalie kan få en finaleplass. Det er et bra nivå i toppen blant de fire-fem beste. Så er det to-tre plasser på halen av de åtte som skal til finalen som er litt mer åpen. Der kan Amalie være. Men da må hun heve seg, analyserer Rodal.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer