NRK truer med å droppe cuptrekninga

Sinte på NFFs lappereklame.

REKLAME: Lillestrøm møter Start i cupens kvartfinale, men en skulle neste tro det var Thon Hotels som ble trukket opp av bollen. Skjermdump: NRK
REKLAME: Lillestrøm møter Start i cupens kvartfinale, men en skulle neste tro det var Thon Hotels som ble trukket opp av bollen. Skjermdump: NRKVis mer

(Dagbladet): - De burde være klare over at dette er ikke noe vi ønsker, sier Rune Haug, som er sportssjef i NRK, til Dagbladet.

Han mener det er merkelig at NFF hadde lapper med reklame uten å snakke med kanalen først. Det har aldri blitt gjort før, understreker Haug.

Det var under gårsdagens trekning av kvartfinalene i cupen at reklamen for Thon Hotels dukket opp på lappene. Kjetil Siem og Kjetil Rekdal viste etter tur navnet på de ni lagene som fortsatt kan nå cupfinalen på Ullevaal i høst, men nesten større enn lagnavnene stod altså hotellkjeden.

Da ble NRK fullstendig tatt på senga.

Vurderer å fjerne trekninga - Det var ukjent for oss i NRK at det skulle stå «Thon Hotels» på lappene. Det kom fullstendig overraskende på oss, sier sportssjef i NRK Rune Haug til Dagbladet.

Han så ikke trekninga selv, men har sett klipp i ettertid som bekrefter det han fikk høre. Nå vurderer NRK å sette en stopper for å vise cuptrekninga på kanalen.

- Det var NFF selv som ønsket å ha trekninga på på NRK, i og med at vi er rettighetshavere. Her synes jeg NFF har vært uprofesjonelle. Det er uaktuelt for oss å sende trekninga videre hvis det er sånn det skal være, sier Haug, og legger til at de nå kommer til å be om en redegjørelse fra NFF.

- NRK lever farlig selv Og redegjørelse skal de få. Generalsekretær Kjetil Siem i Norges Fotballforbund, som selv deltok i trekningen på NRK i går kveld, synes det er rart at Rune Haug er overrasket.

- Dette er en oppkonstruert virkelighet fra NRK. Her lever de farlig selv, de sponsor jo sitt eget produkt også. Hvis Rune Haug er overrasket, så skjønner jeg ingenting. Men NRK skal selvsagt få en redegjørelse hvis de ønsker det, sier Siem til Dagbladet.

Thon Hotels er sponsor for cupen, og således en del av identiten til merkevaren, mener Siem.

OVERRASKET 1: Rune Haug forventet ikke reklame på lappene under cuptrekninga i går kveld. Foto: Thomas Winje Øijord / Scanpix
OVERRASKET 1: Rune Haug forventet ikke reklame på lappene under cuptrekninga i går kveld. Foto: Thomas Winje Øijord / Scanpix Vis mer

- Sponsorinnteker er avgjørende for cupen og norsk fotball. Vi må få lov til å vise logoen til sponsoren vår. Dette er ikke oppsiktsvekkende, det er helt naturlig, sier generalsekretæren i NFF til Dagbladet.

- Kan ikke alle regelverk i verden - Hva tenker du om at NRK vurderer å slutte å vise cuptrekninga?

- Det får du ikke noen mening fra meg om før jeg har snakka med Rune Haug.

Siem mener NFF har forholdt seg til regelverket, men påpeker samtidig at det er umulig for forbundet å sette seg inn i alle regelverk som finnes.

- Hvis jeg er på FIFA-kongressen i Mauritius og blir intervjuet at mauritisk tv, kan ikke de forvente at jeg kjenner deres kringkastingsregelverk, sier han, før han understreker at NFF ikke er ute etter konflikt, og har en god dialog med NRK.

PS! Kringkastingsforskriften slår fast at NRK i utgangspunktet skal være reklamefritt, men det gjelder først og fremst reklame NRK får betalt for.

OVERRASKET 2: Kjetil Siem er overrasket over at Rune Haug er overrasket. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
OVERRASKET 2: Kjetil Siem er overrasket over at Rune Haug er overrasket. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Vis mer