PRIORITERER ANNERLEDES: Northug skal bare gå 15-kilometeren på første dag av NM i Voss, som arrangeres 26.-29. januar. Det liker NRK dårlig. Foto: Torbjørn Berg / Dagbladet
PRIORITERER ANNERLEDES: Northug skal bare gå 15-kilometeren på første dag av NM i Voss, som arrangeres 26.-29. januar. Det liker NRK dårlig. Foto: Torbjørn Berg / DagbladetVis mer

NRK truer med å kutte satsingen etter Northugs NM-valg

Er misfornøyde.

NRKs sportssjef Rune Haug er misfornøyd med at Petter Northug kun går ett renn i ski-NM. Han mener Norges Skiforbund må få de beste løperne til å prioritere NM-rennene.

Northug skal bare gå 15-kilometeren på første dag av NM i Voss, som arrangeres 26.-29. januar. Tre dager senere stiller han i det italienske turrennet Marcialonga, som er en viktig del av trønderens forberedelser til Vasaloppet 4. mars.

NRK har bedt om en redegjørelse fra forbundet om Northugs NM-deltakelse, skriver Adresseavisen.

- Det er opplagt at NRK vil redusere satsingen på NM i framtiden dersom de beste ikke stiller, sier Haug til avisen.

Han er overrasket over landslagssjef Vidar Løfshus uttalelser til Dagbladet forrige uke om at «NM er en institusjon og klarer seg like godt uten Petter». Haug sier det kan være aktuelt å kutte reportasjer, studio og intervjuer i framtiden. Enklere TV-produksjon fra løypene kan det også bli.

- Vi har en avtale om å produsere den første NM-helgen fram til 2016. Men det er opp til oss om vi vil gi NM utvidet redaksjonell dekning. Fram til nå har vi gjort NM til en fest, men da må de beste være med. Er de ikke det, gjør vi mindre ut av dette. Hvis det samme skjer neste år, vil vi allerede da redusere vår dekning av NM, sier Haug.

Langrennssjef Åge Skinstad er ikke bekymret for at NM-dekningen på NRK kan bli redusert.

- Når NRK ser seertallene etter årets arrangement, er jeg ikke i nærheten av å være redd for at NM ikke skal være viktig for NRK i framtiden. Jeg vil heller gi dem utfordringen med å ta enda bedre tak og gjøre mer ut av del 2, sier Skinstad til Adresseavisen.

NM del 2 arrangeres på Fauske i slutten av mars. Da skal Northug gå lagsprint og femmil.

(NTB)