NRK-TV2: 0- 1

HJEMME FORAN TV'N (Dagbladet): Én Scheie er ikke nok. NRK sliter i åpningsfasen.

Uten sentrale spillere som Drillo og Nils Arne Eggen på banen, er det langt mellom hver gang statskanalen kommer til gode avslutninger. Sett fra sofakroken er det temmelig klart at hjemmefavoritt NRK sliter mot et seiershungrig TV2-lag. Man vinner ikke EM på rutine, og etter noen innledende runder må det velsmurte NRK-maskineriet innefinne seg med at TV2 har tatt ledelsen med sitt offensive og uforutsigbare tv-spill.

  • Begge kanalene satser på tidligere stjernespillere i sentrale reporter-roller. Davy Wathne i periodevis offensivt vegg-spill med Mini Jakobsen gir mange åpninger. Espen Graff i en mer defensiv rolle med Jan Åge Fjørtoft på flanken skaper på langt nær like mye. Foreløpig er det liten tvil om hvilket Knokke-par som har fungert best.
  • Espen Graff er kanskje sikker som banken, men noen spennende plassering er han ikke, og aksjene har ikke akkurat steget med Jan Åge Fjørtoft. Graff matcher ikke triksingen til den driblesugne gospel-fantasten. Vi så det senest under Fjørtofts fallerte data-raid etter at Sverige hadde fått bank som fortjent av Belgia lørdag kveld. Eks-proffen vet hva han snakker om, men må han snakke så mye?
  • Så over til kommentatorboksen: Radarparet Drillo og Scheie. Ingen over ingen ved siden av. Men derfra er det jevnt nedover i rekkene. TV2s Ernst A. Lersveen og Ivar Hoff er et stopperpar man ikke kommer utenom. I går gjennomførte de Tyskland - Romania med god margin. Da var det verre med thriller-kampen England - Portugal. Old boys-kaptein Kjell Kristian Rike tror fortsatt han kommenterer radio og serverte 90 minutter med verbale sleivpasninger hvor han (som vanlig) gjentok alt vi kunne se på skjermen. Benksliter Karl Petter Løken kom aldri helt inn i kampen, uten at vi savnet ham på banen.
  • Men mye kan skje. Tv-kampen er ikke engang kvart-spilt og sluttresultatet så definitivt åpent. Idag begynner alvoret. NRKs forsterkninger er på plass. Med spisskompetanse på topp og en egen evne til å ta seg opp utover i turneringa, skal det bli hardt for TV2 å beholde ledelsen.