Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

NRK vil vise VM-kampene

Men sendingene blir lydløse.

Det forteller NRKs sportsredaktør Øyvind Lund til Dagbladet.

-  Dersom streiken varer til VM, jobber vi ut fra to alternativer. Det ene er å videreselge rettighetene til de kampene vi har, det andre er å vise dem uten lyd, sier Lund.

-  Men vi har ikke tatt noen endelig beslutning. VM ligger fortsatt noe fram i tid.

-  Så svarte skjermer er ikke et alternativ under Fotball-VM?-  Jeg kan ikke her og nå garantere noe som helst. Men fra mitt ståsted har jeg et svært godt håp om at norske tv-seere skal få se også de 22 kampene NRK eier rettighetene til, sier Lund.

NRKJs leder Leif-Kjartan Bjørsvik vil ikke sitte stille og se på at NRK-ledelsen selger sine kamper til konkurrerende kanaler under streiken.

NRKJ: -  Uheldig

-  Vi kan vanskelig protestere dersom NRK klarer å få vist kamper uten kommentatorer. Men prøver de å videreselge til for eksempel TV 3 eller TV Norge, vil vi synes det er uheldig. Da vil vi oppfordre våre kolleger i disse kanalene til å avstå fra å kommentere, sier Bjørsvik, som føler TV 2 allerede har sagt at de ikke er interessert i å kjøpe rettighetene.

TV 2: -  Helt uaktuelt

PÅ TV UANSETT: Enten videreselger NRK rettighetene til kampene de har rettighetene til under fotball-VM, som for eksempel Brasil, eller de sender dem uten kommentatorlyd. Foto: REUTERS
PÅ TV UANSETT: Enten videreselger NRK rettighetene til kampene de har rettighetene til under fotball-VM, som for eksempel Brasil, eller de sender dem uten kommentatorlyd. Foto: REUTERS Vis mer

TV 2s sportssjef Bjørn Taalesen svarer slik på Dagbladets spørsmål om hans kanal kan være villig til å ta over NRKs kamper:

-  Hva vi vil eller ikke vil er irrelevant. Dette er ingen problemstilling for oss, for vi eier ikke kampene. Det er det NRK som gjør. Jeg regner med et salg til oss er helt uaktuelt - jeg kan ikke tenke meg

at Bernander kan komme til oss

og selge dette nå som hans ansatte er i streik, sier Bjørn Taalesen.

Dermed kan det samme skje som i 1994. De to første kampene endte den gang på TV 3s hender. Da var også statskanalen i streik, i forkant av Norges første fotball-VM på 56 år.

De som i tilfelle vil overta rettighetene denne gang, er MTG - selskapet som samarbeider med NRK gjennom kanalen SportN. MTG eier også TV 3 og Viasat-kanalene.-  Ingen kommentar, er alt sportsansvarlig i MTG, Stian Aune Kleppo, vil si til Dagbladet.

<B>TRIST:</B> Arne Scheie understreker at han klarer seg, men synes synd på alle de som ikke har det samme kanal-utvalget som ham. Her sammen med Espen Graff.
<B>VISER VM-KAMPER:</B> NRKs sportsredaktør Øyvind Lund tror på VM-fotball.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling