NRK1 knuser TV2

Nesten en halv million seere, 12,1 prosent av alle over 12 år, satt klistra ved TV-skjermen for å feire Erling Jevne i mål på tre-mila. - Veldig sterkt! Dette er skikkelig inspirerende.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Ordene tilhører Viggo Johansen, redaksjonssjef i NRK TV-sporten. Han er oppriktig overrasket over de skyhøye seertallene natterstid.

- Disse nettene er jo over all forventning. Vi hadde ærlig talt ikke drømt om at så mange skulle sitte oppe for å se OL midt på natta. Spesielt imponerende er det når over 600ø000 ser damenes 15 kilometer klassisk langrenn, vedgår Johansen.

Det er en øvelse uten store norske meritter, men likevel ble Anita Moen Guidons første individuelle OL-medalje bevitnet av nesten hver femte nordmann.

TV2 i bakleksa

På forhånd ble det spekulert mye i at TVø2 kom til å stikke av med de store seertallene på sine opptak, der folk får servert kortversjonen og reklamepauser. Slik gikk det ikke. Til tross for en langt gunstigere sendetid for TVø2s OL-sendinger; Det er NRKø1 folk velger.

- Har du noen teori om hvorfor?

- Seertallene vitner om at folk er veldig interessert i sport, og at de vil se øvelsene direkte, live. Dessuten velger folk NRK i langt større grad enn ellers når det skjer store ting. Midt på natta også, tydeligvis.

I halvsvime

- Føler TV-sporten ansvar for lavere produktivitet i næringslivet og arbeidsfolk som går i halvsvime av søvnmangel?

- Nei, vi tør ikke! Det er veldig gledelige tall, og ganske uventet høye. Seertallene for kveldssendingene er som forventet, og veldig gode de også.

- Hvor kan dette ende, for eksempel når herrenes stafett går?

- Her er fallhøyden stor, og vi må regne med en nedgang i seertallene dersom de norske utøverne ikke produserer den forventede gullhøsten. Uteblir suksessen kan vi ikke forvente at folk sitter oppe foran TV-skjermene hele natta, sier Viggo Johansen.

Vinnerne: Kjempepopulære under Lillehammer-OL og foretrukket av seerne også i dette OL.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer