Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

NRKs AA er de desidert beste ekspertene på TV

De er verken anonyme eller tørste - bare veldig gode. Aamodt og Arnesen både underholder og lærer bort alpin skjikjøring.

STERK EKSPERTDUO: NRK-ekspertene Marius Arnesen (t.h.) og Kjetil André Aamodt leverer varene under alpin-VM i Garmisch-Partenkirchen, skriver Morten P.Foto: Tor Richardsen / SCANPIX .
STERK EKSPERTDUO: NRK-ekspertene Marius Arnesen (t.h.) og Kjetil André Aamodt leverer varene under alpin-VM i Garmisch-Partenkirchen, skriver Morten P.Foto: Tor Richardsen / SCANPIX . Vis mer

Oslo  — lørdag 12. februar

FORTSATT LETT SMILENDE og opprømt etter Johan Remen Evensens 243 og 246,5 meter fredag kveld ser jeg Aksel Lund Svindal kjenne etter om høyrearmen er i orden etter at han knakk sammen og feide inn i polstringene i målområdet.

Det er den.

Og når forklaringa på hva som skjedde endelig kommer fra gutten selv, har jeg hørt den før.

Fra Kjetil André Aamodt.

- HAN HOPPET FOR langt i det siste hoppet, ble skjev, kom for dypt i kompresjonen og der tapte han over sju tiendeler, sa Kjetil Aamodt. — Når du lander slik Aksel landet koster det enormt med krefter. Og det så du da han kom i mål, han bare knakk sammen.

- Han tapte en medalje på det siste hoppet.

- JEG HOPPET FOR langt i det siste hoppet, ble alt for dyp og det kostet voldsomt med krefter, er Aksel Lund Svindals versjon. Som jeg altså har hørt før. Derfor vet jeg også hvorfor han feide inn i polstringene og ble liggende med en vond skulder. Og når Kjetil og Aksel går gjennom løpet i NRK-studioet i målområdet blir løperen fortalt hva eksperten har sett.

De er ett hundre prosent enige.

DET ER MANGE eksperter i norske TV-kanaler. I alle idretter. De NRK har i Garmisch Partenkirchen — Kjetil Aamodt og Marius Arnesen — er sansynligvis de beste. For det er ikke bare kunnskap som formidles når en tidligere superstjerne og en av verdens beste trenere forteller hva som skjer og hvorfor det skjer når det kjøres ski i over 100 kilometer i timen.

Det er lærerikt også.

Og meget underholdende.

STOR KOMPETANSE BLANDET med lun humor, glimt i øyet og meget gode muntlige ferdigheter skaper fortreffelig TV. Det NRK serverer fra GP er derfor fortreffelig. Kjetil Aamodt og Marius Arnesen løfter en ekstremt godt forberedt jobb opp til et nivå der alle som ser på både lærer noe og blir underholdt. Og når Aksel Lund Svindal så fort han kan kommer og sier at han er (nesten) like hel selv om han fikk et lite sjokk da han ikke klarte å stoppe, er det egentlig bare å sette over til Oslo.

Jeg takker for strålende TV.

Og en femteplass som var litt for mye luft unna en medalje.

PS! Snart er det United-City. Eller ingen mot Tevez, siden Berbatov er vraket - igjen. . Dagbla'-sportens Sigve K. (rød) og far (Berbapappa) er på plass i Manchester. Og når vi har et resultat der er det over til Vikersund og svigermor og kjerringa og Remen Evensen og jeg.

Det blir en lang lørdag.

Kanskje over 250 meter.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media