NTG redegjør for Mikel-saken

Rektor kalte inn ansatte til hastemøte.

(Dagbladet.no): I dag hadde Norges Toppidrettsgymnas et krisemøte for å avklare hva som hadde skjedd i saken rundt John Obi Mikel.

- Dette har blitt en sånn suppe at jeg har kalt alle som har vært involvert, hjem fra pinseferie uansett hvor de har vært i landet. Ikke akkurat kjempepopulært, men jeg har vært nødt til det. Nå skal alt for dagen, så får vi se om det finnes noen syndebukker etterhvert, sa styreleder Arild J. Strømnes til Dagbladet.

NTG har nettopp sendt ut en pressemelding der de redegjør for saken.

- Det var aldri meningen at mine ansatte skulle bli mistenkeliggjort. På bakgrunn av møtet vi hadde sender vi nå ut denne redegjørelsen, sier Strømnes til Dagbladet.no.

Han føler seg nå sikker på at NTG ikke har gjort noe galt i denne saken.

- Ja, det er jeg absolutt. Jeg er trygg på at de vanlige prosedyrene ble fulgt, sier han.

Det uavklarte spørsmålet er om UDI har gitt de fire nigerianerne oppholdstillatelse på grunnlag av at de var elever ved NTG.

Strømnes skrev torsdag en pressemelding der han fastlo at de fire nigerianske ungguttene - John Obi Mikel, Ezekiel Bala, Chinedu Obasi Ogbuke og Emmanuel Sarki - ikke er elever ved skolen, men at spillerne har kjøpt private undervisningstimer i norsk og engelsk.

BRÅKET FORTSETTER: John Obi Mikel-saken har vært vanskelig - også for NTG. FOTO: SCANPIX
BRÅKET FORTSETTER: John Obi Mikel-saken har vært vanskelig - også for NTG. FOTO: SCANPIX Vis mer

- Men de hadde skoleplass ved NTG. For å ha elevstatus må du følge all undervisning. Dette kreerer statsstøtte. Disse hadde altså skolestatus, men ikke elevstatus, sier Strømnes.

I stedet var det Rune Hauge-selskapet  Profile Sports Ltd. som betalte for guttas utdanning.

- I forbindelse med avtalen er det fra Profile Sport Limited overført kroner 1 866 500 til dekning av utgifter. Midlene under denne avtalen er øremerkede og går til å dekke lønn til trenere og ledere og daglig livsopphold for spillerne som bolig, mat etc., skriver NTG i redegjørelsen.

Les hele redegjørelsen her.