Null bonus uten VM-gull

Petter Solberg (29) sa fra seg bonus for enkeltseirer i sin nye kontrakt. Han vil bare ha bonus for VM-gull.

TRIER (Dagbladet): -  Har du først vært verdensmester, så er det uinteressant å diskutere bonus for noe annet enn det i framtida. Man må ha tro på seg selv, og jeg setter meg høye mål. Det er VM-gullet det handler om. Blir jeg ikke verdensmester, fortjener jeg heller ikke bonus, sier Petter Solberg.

Denne sesongen har han lenge ligget godt an til å forsvare VM-gullet fra i fjor, men etter at han brøt i Argentina og Finland er det nå 22 poeng opp til Citroën-føreren Sebastien Loeb.

Første dag av VM-runden her i Tyskland bringer ikke Petter Solberg nærmere verken VM-tittel eller gullbonus:

Nettopp Loeb er raskest av alle, og franskmannen som har vunnet her de to siste åra ligger hele 1.10,8 minutter foran Petter på fjerdeplass.

-  Kunne slått ham

-  Det er litt for mange sekunder, men det skyldes at vi har valgt feil dekk i hele dag. Med riktig dekkvalg tror jeg faktisk at jeg kunne slått ham, og derfor er jeg egentlig ganske fornøyd med denne dagen, sier Petter Solberg.

For Subaru-føreren er det også det aller første asfaltløpet med den nye bilen, mens Citroën har hatt den samme asfaltbilen i flere år.

TRENGER MER TID: - Vi trenger mer tid på asfalt, men jeg har lært masse den dagen her. Duval og Sainz kommer jeg til å ta igjen, så får vi se om også Loeb gjør noen feil, sier Petter Solberg.