Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Null i Glimt-bonus

Selv om sesongen skulle ende med både sølv i serie og gull i cupen, får ikke Glimt-spillerne ei krone ekstra. Og ingen av dem kan heve over 500000 i grunnlønn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bonanza-tidene i norsk fotball er over. Bodø/Glimt var blant de første klubbene som innså realitetene.

Etter et driftsunderskudd på 20 millioner kroner i 2001, var klubben i realiteten konkurs.

- Vi ble berget av at en gruppe bedrifter og enkeltpersoner sprøytet 25 millioner kroner direkte inn i driften. Vi har ingen rike onkler. Derfor har vi måttet innføre en rigid lønnspolitikk. Den linja vi har lagt oss på, medfører at ingen får mer enn 500000 kroner i grunnlønn når de signerer for oss eller reforhandler sine kontrakter.

Bare kampbonus

Det opplyser Glimts daglige leder Gunnar Carlsen, som også kan bekrefte at gultrøyene ikke vil mottta bonus for eventuelle seriemedaljer. Et eventuelt cupmesterskap - Glimt møter Aalesund til kvartfinale i kveld - medfører i prinsippet heller ikke økte lønnsutgifter:

- Vi har foreløpig ingen avtale om bonus for cupmesterskap.

- Fortsatt kritisk

Ifølge Glimt-lederen er det fortsatt nådeløse tider:

- I årets budsjett er det lagt opp til driftsunderskudd på fire og en halv millioner kroner. Den sportslige suksessen gir riktignok ekstra inntekter. Men disse pengene går med til å minske underskuddet. Neste år vi balansere en forventet omsetning på nærmere 25 millioner kroner. Hvis vi ikke makter å gå i null neste år, risikerer vi å miste profflisensen.

Mister kapteinen?

Gunnar Carlsen er forberedt på at Glimt kan miste både kaptein Stig Johansen og midtbanejuvelen André Hanssen.

Dagbladet har grunn til å tro at Johansen pr. i dag hever en årslønn på ca 800000 kroner. Han har sagt seg villig til å gå betydelig ned i lønn, men Glimt skal ha bedt ham avgi enda mer. Kapteinen kvier seg derfor for å signere. 31-åringen mener at han har gått så langt ned han kan.

- Det er ikke noe problem for meg å gå ned i lønn. Men det får være grenser, sier han til Dagbladet.

Ludvigsen-aksept

Heller ikke Trond Fredrik Ludvigsen - på utlån fra storklubben Hertha Berlin det neste året - blir rik av å være i Glimt. Som benkesliter i Berlin kunne han tjent millioner i samme periode.

- Vi spillere ønsker selvsagt høyere lønn. Samtidig er det viktig at klubben ikke kjører seg skakk. Det viktigste er at Glimt som klubb klarer å gå i null, mener 21-åringen.

NY JUBEL I KVELD: Runar Berg markerer hva han føler etter å ha gitt Bodø/Glimt 2- 0 mot Bryne på Jæren søndag. I kveld kan Glimt ta seg til semifinalen i cupen ved å slå Aalesund. Men Runar Berg & Co. blir ikke rikere av den grunn. Foto: Erling Hægeland