LITE OFFENSIV: Drillo (t.v.) og Mohammed Abdellaoue har ikke trent på offensiv samhandling denne uka. Her fra torsdagens trening på Ullevaal. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET.
LITE OFFENSIV: Drillo (t.v.) og Mohammed Abdellaoue har ikke trent på offensiv samhandling denne uka. Her fra torsdagens trening på Ullevaal. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET.Vis mer

Null offensiv trening før avspark mot Albania

Til tross for at Drillos spisser ikke scorer mål.

• Fotballstudio: Norge - Albania kl. 19

ULLEVAAL STADION (Dagbladet): Mohammed Abdellaoue og Alexander Søderlund har scoret ett landslagsmål på halvannet år. Likevel har ikke Drillo øvd på offensivt spill før kampen mot Albania.

Da Moa scoret mot Ungarn i fjor høst, hadde han ikke scoret på landslaget siden kampen mot Island i september 2011. Alexander Søderlund har enda til gode å score med flagget på brystet.

I den samme perioden har landslags-kant Tarik Elyounoussi scoret fem landslagsmål. Rosenborg-spilleren gir Norges måte å spille på noe av skylda for at norske spisser ikke scorer.

- Det er vanskelig å score som ensom spiss, og spesielt med den defensive spillestilen vi har, sier Elyounoussi til Dagbladet.

Stoler på kreativiteten Denne uka har landslaget hatt tre treninger for å forberede seg til dagens VM-kvalifiseringskamp mot Albania. Ikke et eneste minutt av disse treningene har blitt brukt til å trene på offensiv samhandling, forteller Elyounoussi

- Det defensive har vært prioritert. Vi spilte en dårlig kamp bakover mot Ukraina, og da måtte Drillo stramme opp litt, sier Østfold-gutten, uten at han synes det er problematisk.

- Det gir en trygghet å vite hvordan man skal opptre defensivt. Offensivt får jeg bare sette på kreativitetsknappen, og håpe at det holder.

Drillo forventer Moa-mål Mohammed «Moa» Abdellaoue starter sannsynligvis på topp mot Albania i kveld. Han er klar på at han som spiss har et ansvar for at Norge scorer mål, men er rask med å påpeke at det viktigste er seier og tre poeng.

- Men det er jo klart at som spiss har jeg alltid lyst til å score mål og avgjøre kamper, medgir Moa til Dagbladet, og legger til at det er det samme hvordan han scorer.

- Det viktigste er at ballen går i mål, og at det står Abdellaoue som målscorer. Da er jeg fornøyd.

Og nettopp Abdellaoue som målscorer kan vente oss i kveld, ifølge landslagssjef Egil «Drillo» Olsen.

- Moa er en typisk goalgetter - flink til å bevege seg og god i boksen. Så jeg forventer at han scorer et mål, sier Drillo.

Tre meter høy toppscorer Av de seks målene Norge har scoret så langt i denne VM-kvalifiseringen, har Brede Hangeland scoret to, mens to har kommet på straffespark. De siste to har Joshua King og Markus Henriksen stått for.

Moa synes ikke det er verken problematisk eller overraskende at landslagskapteinen er toppscorer.

- Brede har et skjult spisstalent. Det sier seg selv at han har en fordel når han er tre meter høy, sier en lattermild Moa.

VANSKELIG SOM ENSOM SPISS: Tarik Elyounoussi sier Norge har en defensiv spillestil. 
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
VANSKELIG SOM ENSOM SPISS: Tarik Elyounoussi sier Norge har en defensiv spillestil. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer