Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Null poeng er elendig, men jeg er ikke bekymret

- Vi leverer årsbeste, får ikke straffespark og gjør en stor feil på overtid. Derfor tapte det klart beste laget, sier VIF-trener Kjetil Rekdal.

IKKE BEKYMRET: Vålerengas trener Kjetil Rekdal etter eliteseriekampen mot Stabæk.

Foto: Berit Roald / NTB scanpix
IKKE BEKYMRET: Vålerengas trener Kjetil Rekdal etter eliteseriekampen mot Stabæk. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Stabæk-Vålerenga 2-1 (1-0)

NADDERUD (Dagbladet): Da Deshorn Brown og Vålerenga scoret årets første mål og utliknet på Nadderud var det bare seier som gjaldt for Kjetil Rekdal. Så mye at spillerne glemte sikring på et innkast dypt nede på Stabæks banehalvdel.

- Vi sto ikke igjen med nok folk, ble tatt på en kontring og så fikk Asante løpe fritt, sier Vålerengs trener. - Jeg kan nesten ikke få sagt hvor bitter det føles.

Det var Vajebah Sakor (19), den innleide tippeligadebutanten fra Juventus, som mistet ballen da Stabæk fikk bruddet som åpnet for 2-1. Det tilgir Rekdal.

- Det var vel noe sånt som 80 meter tilbake til vårt mål der han mistet ballen. Det skal ikke være farlig, den skulle selvfølgelig blitt plukket opp. Men sånn er det i motgang. Selv når vi spiller godt blir det dårlig.

For Vålerenga var gode. I perioder veldig gode også. Og spesielt etter pause da Rasmus Lindkvist fikk revansje på han som hadde plaget ham i hele førsteomgangen, Ernest Asante, og plutselig var den venstrekanten Vålereng har savnet. For da Stabæk-vingen tok en omgang pause før han plutelig glimtet til og dro opp kontringen som åpnet døra for Giorgi Gorozias seiersmål, fikk Lindkvist frie tøyler ned langs kanten.

Og da er han god.

Når Lindkvist kommer rundt og får crosset ballen skaper Vålerenga sjanser.

- Grunnen til at man måtte spille back var fordi vi ikke hadde noen andre, sier Rekdal. - Men andreomgangen viste hva han kan tilføre oss.

- Hva nå?

- Det blir sikkert enda mer kjør fra media. Uka vi har bak oss var helt forferdelig. Men sånn er det å være i Vålerenga, man må regne med trøkk. Hva fotballen angår er jeg ikke veldig bekymret.

- Fordi?

- Vi spiller godt. Det vi gjorde i denne kampen var årsbeste og godt nok til å vinne ganske lett. Men lag i motgang har en tendens til å få alle marginer imot seg, og det så du igjen i denne kampen. Vi kunne fått tre straffespark og skulle helt sikkert hatt ett.

Og det siste har Kjetil Rekdal rett i. Da Morten Morisbak Skjønsberg var borti beinet på Niklas Fernando Nygård Castro gjorde dommer Svein-Erik Edvartsen feil.

- Det verste er at dommeren har best utsikt av alle på banen, sier Rekdal. - Han står jo to meter fra situasjonen, ser det som skjer, men unnlager å dømme. Skandale!

- Dere slipper inn mål etter 49 sekunder i første omgang og på overtid i den andre - tilfeldig?

- Ja. På den første sov vi og å den andre var det vi som åpnet døra for Stabøks kontring ved å ha for få folk bak ballen. Det er selvfølgelig veldig surt, men vi lærer av dette også. Vi har budsjettert med sjetteplass og inntil videre er det det vi forholder oss til.

- Det er ingen grunn til å forandre på det, sier Kjetil Rekdal.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!