Null poeng til sluttspillet

Norge skjøt bomskudd etter bomskudd, og tapte for Ungarn.

ST. PETERSBURG/OSLO (Dagbladet.no): Norge - Ungarn 18-20. Takket være Angolas seier over Slovenia tidligere i kveld, var Norge klare for sluttspillet allerede før Ungarn-kampen.

Begge lag hadde likevel masse å spille for - poengene fra kampen blir nemlig med videre i turneringen.Etter tapet får ikke Norge med seg noen poeng. Ungarn tar med seg fire, og Sør-Korea to.

- Dette var ikke veldig gøy. Vi fungerer ikke i angrepsspillet, man er veldig skuffet etter et sånt tap, sier Isabel Blanco til TV2.

Blanco skaffet Norge et straffekast like før slutt, men Karoline Dyhre Breivang bommet på sjansen til å skaffe Norge uavgjort.

Like før hadde uheldige Breivang kastet ballen rett til en ungarer etter en kjemperedning av Katrine Lunde.

Muren Lunde

Begge lag spilte veldig aggressivt i 1. omgang. Norge slet med å komme til gode avslutningsmuligheter i angrep, og skytterne våre avfyrte flere ganger på mellomgode sjanser.

Det ble det veldig få mål av.

VIDERE, MEN VANSKELIG: Katrine Lunde sto en fantastisk kamp, men kunne ikke hindre tap mot Ungarn. Norge går til mellomspillet, men tar med seg null poeng til neste runde. Foto: SCANPIX
VIDERE, MEN VANSKELIG: Katrine Lunde sto en fantastisk kamp, men kunne ikke hindre tap mot Ungarn. Norge går til mellomspillet, men tar med seg null poeng til neste runde. Foto: SCANPIX Vis mer

Samtidig spilte målvakt Katalin Palinger godt i Ungarn-buret.

Enda bedre var Katrine Lunde i det norske målet. Hun slapp bare inn seks mål i løpet av kampens første 30 minutter, og reddet 14 skudd. I tillegg presset hun fire skudd i stolpene.

Aalborg-keeperen reddet også en 100 prosentsjanse med ansiktet. Det så vondt ut, men hun kom seg på beina igjen.

For mange på banen

Etter pause fortsatte Anette Hovind Johansen, Kristine Lunde og Marianne Rokne å skyte utenfor, i stengene og på keeper.

- Det føles som om vi spiller halve kampen i undertall, og på slutten gir vi fra oss taket vi har på Ungarn, er Hovind Johansens kommentar til TV2.

Heldigvis var det norske forsvaret og keeper Lunde fortsatt i slag.

Også denne kampen ble preget av mange utvisninger, og i en periode var det sjelden to fulltallige lag på banen.Men sju minutter før slutt var det for mange på banen. Da fikk Norge en tominutter for å ha sendt sju utespillere på parketten.

- Vi bytter midt i en stressende situasjon der Ungarn kjører etter i ryggen på oss, sier Kristine Lunde til TV2 etter kampen.

Det som skjedde, var at Anette Hovind Johansen løp ut på banen før Kristine Lunde var kommet helt ut på sidelinja.

- En tabbe, det kokte i et par hoder, er Marit Breiviks korte kommentar til TV2.

Tøft i sluttspillet

Da det gjensto tre og et halvt minutt, tok Ungarn ledelsen for første gang siden de ledet 1-0 helt i starten av kampen.

Denne ledelsen ble økt til to mål, før Hovind Johansen banket inn en redusering 40 sekunder før slutt.

Ungarn gikk rett i angrep og scoret og vant dermed med to mål.

- Ungarn er tøffere enn oss på slutten, de setter sjansene og det gjør ikke vi, sier Marit Breivik til TV2.

- Vi bommer på for mange straffer, selv om Ungarns keeper gjør en kjempekamp er dette for dårlig, sier en skuffet landslagssjef etter kampen.

I sluttspillet skal Norge spille tre kamper, mot de tre lagene som gikk videre fra gruppe A. Russland har med seg fire poeng, Nederland har med seg to og Kroatia null.

Vi fulgte kampen direkte.

UHELDIG: Karoline Dyhre Breivang kastet bort ballen til en ungarer og bommet på en avgjørende straffe.