Nummer sju blant årets mannlige utøvere

Spydkaster Andreas Thorkildsen.

Andreas Thorkildsen ble nummer sju i avstemningen blant de ti mannlige utøverne som var nominert til å bli «årets utøver» i friidrett.

Foreløpig er det ikke kåret noen vinner, men Det internasjonale friidrettsforbundet har stemt fram en finaleliste med tre utøvere.

De tre som kjemper om den gjeve tittelen som blir offentliggjort i Monte Carlo i forbindelse med friidrettsgallaen 23. november, er langdistansekongen Kenenisa Bekele (Etiopia), sprinteren Usain Bolt (Jamaica) og hekkløperen Dayron Robles (Cuba).

De tre som er med til finalerunden for kvinner er langdistanseløperen Tirunesh Dibaba (Etiopia), stavhopperen Jelena Isinbajeva (Russland) og mellomdistanseløperen Pamela Jelimo (Kenya).

Ved siden av de tre som er plukket ut til finalerunden hadde Andreas Thorkildsen Ivring Saladino (Panama), Haile Gebrselassie (Etiopia) og Samuel Wanjiru (Kenya) foran seg på listen.

Men det er verdt å merke seg at den sterke amerikanske 400 meterløperen LaShawn Merritt endte bak den norske spydkasteren som OL-gullet i Beijing med ny olympisk rekord på 90,57 meter.

(NTB)

IKKE HELT TIL TOPPS: Men spydkasteren Andreas Thorkildsen er stemt fram til en fin-fin sjuendeplass blant verdens mannlige friidrettsutøvere. Foto: CORNELIUS POPPE/SCANPIX
IKKE HELT TIL TOPPS: Men spydkasteren Andreas Thorkildsen er stemt fram til en fin-fin sjuendeplass blant verdens mannlige friidrettsutøvere. Foto: CORNELIUS POPPE/SCANPIX Vis mer
Nummer sju blant årets mannlige utøvere