Nummer ti i Buick Invitational

122.400 dollar rikere reiser Henrik Bjørnstad i dag videre til Phoenix Open. Etter ledelse halvveis ble 10. plassen en fin bonus.

LA JOLLA (Dagbladet.no): Henrik Bjørnstad sjokkerte verden da han brukte åtte hull på å ta teten i Buick Invitational. Etter fire birdier hullene tre, fire, seks og sju var han plutselig på toppen av resultatlista _ helt alene. Og det var ikke nerver som fikk ham til å rase nedover _ det var et dårlig innspill.

Jernslaget inn til hull 10 ødela nemlig hele rytmen i runden.

- Jeg slo tre dårlige langjern og en dårlig wedge på hele runden, sier Henrik Bjørnstad. Og det var wedgen inn til hull 10 som ødela hele greia. For fram til da hadde jeg spilt golf så bra som jeg er i stand til å spille.

- Fire under par på de første ni hullene var ekstremt godt.

Men så kom altså missen som tok momentumet ut av runden. Og i løpet av de neste tre hullene var Henrik Bjørnstad plutselig bak i køen igjen. Og da han gikk for flagget på det 15. hullet og endte opp i det tjukke gresset langt til høyre for flagget så det ut som om bunnen var i ferd med å rase ut.

Et krafttak mot slutten rettet opp inntrykket.

-Jeg trengte den birdien jeg fikk på hull 18, sier Henrik Bjørnstad til Dagbladet.no. _Den hjelper en del selv om jeg er litt skuffet. For jeg følte at jeg kunne vinne dette da jeg lå der jeg lå etter ni hull.

- Men dessverre gikk det ikke sånn.

Fordi:

- Jeg mistet flyten da det plutselig buttet, sier han. _Og så klarte jeg ikke å gjøre noe med det. Men det var veldig vanskelig _ dette er en av de tøffeste banene på hele PGA Touren. Og når jeg spiller sju under par for turneringa bør jeg egentlig være fornøyd.

Henrik Bjørnstad fikk sitt gjennombrudd på PGA Touren med ledelsen han hadde etter ni hull. I sin andre turnering var han plutselig et sted ingen trodde han skulle være. Og til informasjon til alle dere som mener veien fra minus 10 til minus hører hjemme i kategorien for sprekker:

Phil Mickelson spilte 73 og Tiger Woods 72 før han endte i play off med Jose Maria Olazabal og Nathan Green.

Henrik Bjørnstad knasker til under søndagens økt i Buick Inventional.