Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ny absurd keepertabbe i Tippeligaen. Nå mobbes keeperne i sosiale medier

Komikveld fra Londak da Godset slo Glimt.

TABBE: Her slipper Pavel Londak med skrekken, men senere i kampen vartet Bodø/Glimts sisteskanse gjorde en uforståelig keepertabbe litt senere.
Foto: Berit Roald / NTB scanpix
TABBE: Her slipper Pavel Londak med skrekken, men senere i kampen vartet Bodø/Glimts sisteskanse gjorde en uforståelig keepertabbe litt senere. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• Strømsgodset - Bodø/Glimt 3-1 (0-0)

(Dagbladet): Strømsgodset og Bodø/Glimt er to av Tippeligaens aller beste formlag.

Før den store formduellen på Marienlyst hadde Godset tatt ti av tolv mulige poeng på de siste fem opptredene, mens Bodø/Glimt hadde kapret 27 av 33 mulige poeng på de siste 11 kampene.

Nordlendingenes fantastiske rekke fikk imidlertid en knekk i kveld. Pavel Londak må ta mye av skylden for det på grunn av sin komiske megatabbe.

- Det er først og fremst Glimt som avgjør denne kampen med den vanvittige keepertabben, konkluderer C Mores fotballekspert Steffen Iversen.

Bjarte Flem-tabbe Dette er tydeligvis runden for bisarre keepertabber. I går stjal Start-keeper Håkon Opdal alle overskriftene da hans kollega i VIF-buret Sascha Burchert rotet Opdals frispark i mål på mirkakuløst vis.

Den spesielle keepertrenden denne runden er det flere som har lagt merke til. Blant annet skriver fotballekspert Lars Tjærnås følgende på Twitter:

- Har det vært felles keeperkurs for TL-burvokterne denne uka?

Flere Twitter-brukere sammenligner endog Londak med Bjarte Flem, som på mange måter er personifikasjonen av keepertabber, etter den uvanlige keepertabben i kveld.

- Det kom en litt vanskelig dupp, men det er selvfølgelig en ball jeg skal ta, sier Londak til C More.

Sensasjonell bom av Trond Olsen Det var Strømsgodset som presenterte seg først og åpnet best på eget kunstgress i Drammen.

Marcus Pedersen serverte Øyvind Storflor på mesterlig vis etter 14 minutter, men alene med keeper viste ikke den tidligere Rosenborg-spilleren god gammel klasse. Storflor banket til på første touch, men skuddet gikk utenfor.

Godset fortsatte å styre banespillet, men de beryktede Glimt-kontringene begynte etter hvert å ta form. Flere ganger angrep Glimt lynhurtig, mens vertene var i ubalanse.

Etter en halvtimes spilt burde det ha gitt scoring. Formsterke Trond Olsen ble spilt fri av Alexander Sørloth. Lynvingen satte fart og rundet Godset-keeper Espen Bugge Pettersen, men på åpent mål skjøt Olsen over.

Dernest holdt det på å smelle i motsatt ende da Gustav Vikheim satte fart mot mål, men skuddet ble avverget av Pavel Londak.

Komikveld og megatabbe av Londak Bodø/Glimt-keeperen var imidlertid ikke like heldig med involveringene etter pause.

Etter 62 minutter gjorde Londak en tabbe helt på høyde med megatabben som Vålerenga-keeper Sascha Burchert gjorde i går.

Denne gang var det ikke en keeper, men venstreback Lars Christopher Vilsvik som fremprovoserte tabben. Vilsviks løse innlegg burde være keepermat selv for et lite barn.

Men Londak rotet det til og fomlet ballen i mål på merkelig vis.

- Trond Olsen har fått konkurranse om kampens største miss. Hvordan er dette mulig da, sa C More-kommentator Petter Veland.

Tre mål på tre minutter Glimt forsøkte å reise seg og skapte også noen gode muligheter, men i likhet med Vålerenga i går klarte de aldri å slå tilbake etter kjempemissen.

I stedet kontret Godset inn 2-0 tre minutter før slutt. Marcus Pedersen ble spilt fri av Iver Fossum og var som vanlig iskald foran mål.

Minuttet etter la Marco Tagbajumi på til 3-0 etter en ny god pasning fra stortalentet Fossum.

Plutselig tok det helt av i målprotokollen, og sekunder senere smalt det i motsatt ende av banen. Morten Konradsen banket inn reduseringen helt på tampen, men til ingen nytte:

Godset tok tre viktige poeng og klatret opp til 3. plass på tabellen.

JUBEL: 
Strømsgodset kunne juble etter at Lars Christopher Vilsviks innlegg gikk i mål - med veldig god hjelp av Glimt-keeper Pavel Londak.
Foto: Berit Roald / NTB scanpix
JUBEL: Strømsgodset kunne juble etter at Lars Christopher Vilsviks innlegg gikk i mål - med veldig god hjelp av Glimt-keeper Pavel Londak. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!