Ny amerikansk skøytriumf.

Skuffende norske resultater.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Seoul : USA fortsetter skøytesuksessen. Shani Davis snøt nederlenderne for gullet på dagens 1500 meter. Kortbanespesialisten, som vant sølv i allround-VM på Hamar, gikk et meget godt løp og vant på 1.48,64. Mark Tuitert tok sølv på 1.49,29, mens tittelforsvarer Erben Wennemars måtte nøye seg med bronse på 1.49,49.

For Norge ble 1500-meteren en gedigen nedtur i forhold til Eskil Erviks 4. plass på fredagens 5000 meter. Petter Andersen kom i mål på svake 1.52,61, det holdt bare til 15. plass. Eskil Ervik gikk på 1.54,72 og endte sist av de 24 løperne.

Nederlendere uten gull

Etter seks av ti distanser i VM enkeltdistanser i Seoul står Nederland uten et eneste gull. På mennenes tre distanser er det USA og Canada som har tatt innersvingen på seiersvante nederlendere.

Heller ikke i kvinneklassen er det blitt det edleste metallet på Nederland. Lørdag vant Wang Manli gull på 500 meter, det første til Kina på sju år. Hviterussiske Anzjelika Kotjuga tok sølv, mens Ren Hui fra Kina sikret seg bronse.

På 3000 meter fikk Tyskland sitt andre gull så langt i VM. Claudia Pechstein fullførte på 4.13,46 og var 39/100 foran nederlandske Gretha Smit og tyske Anni Friesinger, som delte sølvet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer