STERKT LØP: Karsten Warholm ble nummer to igjen etter nok et meget godt løp. Etter løpet var han utslitt. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
STERKT LØP: Karsten Warholm ble nummer to igjen etter nok et meget godt løp. Etter løpet var han utslitt. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpixVis mer

Warholm nummer to i Bislett Games.

Ny andreplass for Warholm: - Var så trøtt som jeg aldri har vært før

Karsten Warholm nummer to på Bislett etter nok en superduell mot Abderrahman Samba.

BISLETT (Dagbladet): Som i Roma forrige uke ble qatarske Abderrahman Samba for sterk for Karsten Warholm. Samba løp inn til sterke 47,60, som er ny banerekord på Bislett.

- Et enormt sterkt løp for tredje gang i år, sa NRKs kommentator Jann Post om løpet til 22-åringen fra Qatar.

Selv var Warholm også relativt fornøyd med egen innsats.

- Det er ganske lenge et veldig godt løp. Litt kluss på slutten og det var det i Roma også, så det er fint å ta med seg at det er noe å jobbe med, sier Warholm.

OVERMANNEN: Karsten Warholm måtte på nyt seg seg slått av Abderrahman Samba fra Qatar på 400 m hekk under Bislett Games på Bislett stadion torsdag kveld.
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
OVERMANNEN: Karsten Warholm måtte på nyt seg seg slått av Abderrahman Samba fra Qatar på 400 m hekk under Bislett Games på Bislett stadion torsdag kveld. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer

Ga alt

Warholm ble klokket inn til 48,22, tilsvarende som hans nest beste tid, satt i fjor. Dermed ble det en ny andreplass for Warholm i Diamond League-stevnet på hjemmebane i Oslo.

- Det er fortsatt sånn at Karsten løper strålende hver gang. 48,22 er en supertid, sier Vebjørn Rodal om Warholm.

- Tida er den nest beste jeg har gjort, og jeg synes det vitner om at jeg har gitt alt. Jeg var så trøtt som jeg aldri har vært før da jeg kom i mål, og da får jeg ikke gjort noe mer. Å bli nummer to i Diamond League tar jeg med meg, sier Warholm selv.

Sammen med Kerron Clement og sølvvinner fra VM i fjor Yasmani Capello var hele verdenseliten samlet på Bislett. Løpet ble nærmest en kopi av løpet fra Roma sist gang de to var i aksjon.

Warholm startet i bane 7 og gikk knallhardt fra start, slik han har som vane og hadde ledelsen halvveis i løpet. Igjen fikk Warholm litt trøbbel over nest siste hekk og mistet mye fart sammenlignet med Samba som suste i mål til en relativt overlegen seier.

Rivaleri

For en uke siden satte Warholm ny norsk rekord da han løp inn til 47,82. Da måtte han se seg slått av Abderrahman Samba fra Qatar som løp inn til årsbeste på knallsterke 47,48.

De to jevngamle konkurrentene virker å gå mot et langvarig rivaleri. Løpet på Bislett var kun Sambas 14. offisielle stevne på distansen og begge er ferske i friidrettsgamet. Så langt i sesongen har Samba hatt overtaket.

- Jeg håper han ikke er uovervinnelig, men akkurat nå ser han fryktelig sterk ut. Det har jeg sagt før, vi får bare se hva vi kan gjøre med det, jeg kommer uansett til å gi mitt beste i hvert eneste løp, sier Warholm.

Warholm får en ny sjanse allerede til uka da Stockholm arrangerer det neste Diamond League-stevnet.

Til sommerens hovedmål slipper imidlertid Warholm å møte Samba. Til EM er Warholm den soleklare favoritten. På Bislett slo han nærmeste europeer med tre tideler.