Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ny Armstrong-hjelper innrømmer dopingbruk

Syklet sammen med norske Kjærgaard.

INNRØMMER DOPING: Tidligere US Postal-rytter Matt White (nummer tre fra venstre) innrømmer at han var dopet. Dette bildet er fra Spania Rundt i 2002. Norske Steffen Kjærgaard er til venstre i bildet. Foto: AP Photo/Denis Doyle
INNRØMMER DOPING: Tidligere US Postal-rytter Matt White (nummer tre fra venstre) innrømmer at han var dopet. Dette bildet er fra Spania Rundt i 2002. Norske Steffen Kjærgaard er til venstre i bildet. Foto: AP Photo/Denis Doyle Vis mer

(Dagbladet): Elleve tidligere lagkamerater vitnet i dopingsaken mot Lance Armstrong - og bevisene til det amerikanske antidopingbyrået (USADA) ble offentliggjort tidligere denne uka.

Nå står en ny tidligere US Postal-rytter fram og innrømmer dopingbruk.

Matt White (38) var i US Postal fra 2001 til 2003 og syklet med både Armstrong og norske Steffen Kjærgaard.

Slutter som sportsdirektør
White bekrefter dette i en pressemelding - og han sier også opp som sportsdirektør i det australske laget Orica GreenEdge.

- Jeg er lei meg, men må fortelle at jeg var med på et lag der doping var en del lagets strategi, sier White.

Dette skjer bare dager etter at USADA la fram en omfattende rapport om utbredt dopingbruk i US Postal.

Tolvte Postal-rytter
Elleve tidligere US Postal-rytter sto fram - og White er dermed den tolvte.

Steffen Kjærgaard syklet sammen med både White og Armstrong i US Postal. Kjærgaard har hele tiden tatt avstand fra dopingbeskyldningene mot US Postal-laget. Tidligere denne uka innrømmet Kjærgaard at han fikk sprøyter av lagledelsen, men sa at han ikke visste hva sprøytene inneholdt.

PRESSET: Lance Armstrong blir beskyldt for å ha vunnet Tour de France med hjelp av doping. Foto: EPA/FRANCOIS LENOIR / POOL
PRESSET: Lance Armstrong blir beskyldt for å ha vunnet Tour de France med hjelp av doping. Foto: EPA/FRANCOIS LENOIR / POOL Vis mer

Overfor Dagbladet hevder han at sprøytene og tablettene han fikk ikke inneholdt EPO eller testosteron.

- Jeg har, som sagt, ingen garantier, men jeg vet likevel at det jeg fikk ikke inneholdt EPO eller testosteron, sa Kjærgaard til Dagbladet.

- Hvordan kan du være så sikker på det?

- Det kan jeg jo ikke. Utfordringen på den tiden var at jeg ikke kunne sjekke hva det jeg fikk inneholdt. Jeg stolte på legen - slik folk stoler på fastlegen sin - da han sa at jeg fikk for eksempel magnesium og kalsium. Jeg hadde et problem med at jeg ble utmattet på varme dager, og da fikk jeg noe til å hjelpe meg mot det, sa Kjærgaard.