Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Ny atmosfære

Ole Gunnar Solskjær er ikke redd for sine nye, sultne klubbkamerater.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Solskjær har fått flere nye lagkamerater og merker en ny atmosfære på Old Trafford, men han er ikke redd for å miste plassen.

- Det er alltid en risiko for at nye, sultne spillere vil ta plassen din, men jeg er ikke redd for dem. Jeg mener tvert imot at det er min oppgave, som en av de eldste på laget, å ta godt vare på dem, sa Solskjær til NTB da landslaget mandag møttes til Skottland-oppkjøring.

Nå er det Norge som gjelder, men Solskjær snakket gjerne om sin nye hverdag i Manchester United. Kjempetalentet Christiano Ronaldo og brasilianeren Kleberson er to av nordmannens nye utfordrere, men Solskjær har vært ute en vinterdag før.

- Jeg spiller der jeg blir satt opp og føler ikke at de nye er noen umiddelbar trussel. Vi spiller enormt mange kamper i United og har et fint system for å bruke mange spillere. Der er sjefen min dyktig. Det er få som behersker akkurat den biten bedre enn Ferguson, mente Solskjær.

30-åringen er meget imponert over de to nevnte spillerne og håper de kan gjøre United til et enda bedre lag.

- Vi har mistet et par gode spillere, men er likevel i utvikling og det merkes i garderoben. Det er en helt ny atmosfære der nå. Det er positivt, og vi er tente på å gjøre en god sesong, lovte United-stjernen.

Ole Gunnar Solskjær avfeide glatt alle spørsmål om David Beckham og hysteriet den tidligere lagkameraten opplever i Madrid, men Norge og de to neste landskampene ville han gjerne snakke om.

- To tøffe kamper, der den siste selvsagt betyr alt for hvordan det neste landslagsåret vil bli. Vi trenger de neste tre ukene på å finne formen skikkelig. Nå skal de fleste gutta spille mange kamper framover, og det er svært positivt. Vi har tid nok til å få en skikkelig formstigning, sa Solskjær til NTB.

Den målfarlige kristiansunderen spiller sin 59 landskamp onsdag, og regner med at det norske laget skal få brynt seg skikkelig mot Skottland.

- De har hatt et lite løft i det siste under trener Berti Vogts, som hadde en treg start etter at han tok over. De er fysisk sterke, vant til tøft duellspill og står nok godt til oss, sa Solskjær.

Han er ikke bekymret for at flere sentrale spillere mangler kamptrening etter å ha slitt med å finne seg nye klubber.

- De er så proffe at de skjerper seg skikkelig når det er landskamp. Det er viktig at Trond Andersen og Henning Berg er på banen igjen. Nå skal vi kjøre hardt de neste ukene for å være i slag til Bosnia-kampen.

- Vinner vi der nede, er vi i kjempeposisjon. Husk at Danmark skal ha Romania hjemme og Bosnia borte de også. Det er slett ikke gitt at de vinner begge kampene, og da er vi med igjen, mente Solskjær.

Han karakteriserer Bosnia-oppgjøret som en kamp lik den Norge hadde borte mot Romania. Det må litt flaks til for å raske med seg en seier.

- Det trengs alltid litt tur i jevne fotballkamper. Kanskje kan vi ha det på bortebane igjen.

(NTB)

<B>IKKE REDD FOR Å BLI VRAKET: Ole Gunnar Solskjær fyrer av mot mål i lørdagens kamp mot Bolton hvor Manchester United vant 4-0.