FORLATER MESSI: Rafael Márquez med kapteinsbindet for Mexico under åttedelsfinalen i VM i Sør-Afrika, der meksikanerne ble slått ut av Barca-kollega Lionel Messi og hans Argentina. Nå drar Márquez til New York Red Bulls. Foto: Daniel Garcia, AFP/Scanpix
FORLATER MESSI: Rafael Márquez med kapteinsbindet for Mexico under åttedelsfinalen i VM i Sør-Afrika, der meksikanerne ble slått ut av Barca-kollega Lionel Messi og hans Argentina. Nå drar Márquez til New York Red Bulls. Foto: Daniel Garcia, AFP/ScanpixVis mer

Ny Barca-spiller til Solérs Red Bulls

Rafael Márquez klar for New York.

|||  Rafael Márquez (31) forlater Barcelona til fordel for Erik Solérs New York Red Bulls.

Det har ligget i kortene en stund, og i dag ble det endelig klart at Rafael Márquez blir New Yorks tredje, solide forsterkning foran MLS-sesongen.

Han ble løst fra sin kontrakt med spanjolene og slutter seg i likhet med veteranstjernene Juan Pablo Angel og Thierry Henry til klubben i «The big Apple».

- Han har vist at han er blant verdens beste spillere, både for landslag og for klubb. Vi er svært glade for at han valgte å komme hit, sa Dietmar Beiersdorfer, toppsjefen i Red Bulls.

- Jeg kunne ikke si nei til denne sjansen. Jeg skal gjøre mitt beste for at klubben skal vinne titler i årene som kommer, sa meksikaneren som fikk med seg sju sesonger for Barcelona.

(NTB)