Ny beskjed: - Kom brått

Halvor Egner Granerud (24) og hopperne risikerer å være på reise utenfor Norge til etter ski-VM i mars.

LEDER VERDENSCUPEN: Halvor Egner Granerud. Foto: Jussi Nukari / NTB
LEDER VERDENSCUPEN: Halvor Egner Granerud. Foto: Jussi Nukari / NTB Vis mer
Publisert

- Det kom litt brått på. Jeg er ikke helt pakket for å være tre-fire uker på tur, sier verdenscupleder Halvor Egner Granerud.

I går kom han på fjerdeplass etter fall i verdenscuprennet i Lahti i Finland. Mandag hadde han belaget seg på å reise hjem til Norge.

Men den gang ei.

I stedet kan hopperne ende opp med en monsterreise rundt i Europa som ikke tar dem tilbake til Norge før etter ski-VM i mars. Årsaken er nye coronaregler - og nye beskjeder i løpet av helga - opplyser trener Alexander Stöckl.

MYE Å TENKE PÅ: Trener Alexander Stöckl. Foto: Geir Olsen / NTB
MYE Å TENKE PÅ: Trener Alexander Stöckl. Foto: Geir Olsen / NTB Vis mer

- Situasjonen er blitt mer alvorlig. Hvis vi hadde dratt hjem nå, så måtte vi vært i karantene i minst sju døgn. Før var det mulig å reise ut av Norge mens du var i karantene. Men den muligheten er inndratt nå. Derfor har vi bestemt oss for å dra direkte til Willingen, forteller Stöckl.

I Willingen i Tyskland er det verdenscuprenn til helga. Der kunne de norske hopperne ikke vært med, hvis reisa hadde gått via Norge først.

Dersom det ikke blir bedring på situasjonen - eller nye regler - risikerer Granerud og co. ikke å komme hjem før etter ski-VM. Mesterskapet arrangeres i tyske Oberstdorf fra 22. februar til 7. mars.

- Jeg får satse på at vi får vasket litt tøy på de hotellene vi bor på, sier Granerud, som har samboer i Trondheim.

TOPP TRE: Robert Johansson (i midten) vant i Lahti foran Markus Eisenbichler (t.v.) og Karl Geiger. Foto: NTB
TOPP TRE: Robert Johansson (i midten) vant i Lahti foran Markus Eisenbichler (t.v.) og Karl Geiger. Foto: NTB Vis mer

Verre er det for nybakt far, Robert Johansson, og småbarnspappa Alexander Stöckl.

- Jeg synes det er tøft. Men heldigvis har jeg en fantastisk kjæreste som setter pris på det jeg holder på med, sier Johansson, som vant i Lahti i går.

- Hun ble skuffet da jeg snakket med henne i sted, forteller Stöckl om datteren Isabell.

Treneren forteller at det i bunn og grunn handler om at Norge vil bidra med å holde hoppsirkuset i gang. I sjokkerende tider for mange, er det mye glede gjennom sport på TV.

Dette er også et yrke for mange personer. Uten deltakelse, kommer det ikke lønn på konto.

For Granerud har det vært en spesielt innbringende sesong med nærmere 1,2 millioner kroner i premiepenger. Han ser ikke mørkt på det, selv om situasjonen kommer brått på.

- Det er naturligvis deilig å være hjemme. Men nå får vi hele tida muligheten til å trene med god oppfølgning, sier han.

Det nye opplegget betyr avbestilling av flybilletter og bestilling av nye. Det samme gjelder hotell. Midt oppi alt dette må hoppere og trenere gjennom flust med coronatester.

I går kveld ble det også kjent at langrennslandslagene drar direkte fra Lahti til Falun. Dette på grunn av de nye innreisereglene Sverige har laget overfor Norge.

PLUKKER OPP SKIENE: Det ble en dramatisk dag for Halvor Egner Granerud i Lahti. Selv med fall kom han på fjerdeplass. Foto: NTB
PLUKKER OPP SKIENE: Det ble en dramatisk dag for Halvor Egner Granerud i Lahti. Selv med fall kom han på fjerdeplass. Foto: NTB Vis mer

Stöckl påpeker at mye av tida går med til administrasjon. Hopperne skal kunne fokusere på trening, konkurranse og hvile.

- Det er ganske mye logistikk og masse å fikse, sier han. Samtidig leverer de norske hopperne så det suser, noe som gjør situasjonen lettere.

I går vant Eirin Maria Kvandal verdenscupen for kvinner i Slovenia. Robert Johansson var best i Lahti. Og Halvor Egner Granerud leder verdenscupen sammenlagt.

Det ser lyst ut for norsk hoppsport.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer