Ny beskjed: - Feil

På kort tid har trioen Linn Svahn, Maja Dahlqvist og Frida Karlsson forlatt det svenske landslaget. De har fått krass kritikk, og nå svarer Karlsson på utspillene og avslører at hun ikke er i konflikt med forbundet.

VIKTIG BRIKKE: Mamma Mia Karlsson, her sammen med dattera under Toppidrettsveka, skal jobbe tett på Frida Karlsson framover. Foto: NTB
VIKTIG BRIKKE: Mamma Mia Karlsson, her sammen med dattera under Toppidrettsveka, skal jobbe tett på Frida Karlsson framover. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tidligere denne uka smalt det ei bombe i svensk langrenn. Maja Dahlqvist og Frida Karlsson gjør som Linn Svahn og droppet landslaget i årets VM-sesong.

Umiddelbart ble det spekulert i både trenerbråk og pengebråk. Selv forklarer duoene at det handler om å kunne få flest mulig treningsdager hjemme og på egne premisser:

- Det er det her jeg tror på. Det er min vei for utvikling. Det er dette som gir meg aller mest og nå kan jeg gjøre det med «mitt team» på hjemmebane og virkelig ha kontinuitet, forklarer Frida Karlsson til Dagbladet.

DROPPET LANDSLAGET: Maja Dahlqvist. Foto: NTB
DROPPET LANDSLAGET: Maja Dahlqvist. Foto: NTB Vis mer

-Tabbe

Avgjørelsen har skapt mye blest i Sverige. Den tidligere svenske skiskytteren Björn Ferry er blant kritikerne.

Han mener duoens jakt på mer frihet ironisk kommer til å koste dem fritid.

- Jeg tror de undervurderer teamet de har hatt rundt seg nå. De forstår hva som ikke har fungert, men har ikke tatt inn over seg alt som fungerer. Det kommer de til å merke nå. Det er mye de må ordne selv, sier Ferry til Aftonbladet.

FLAU: Frida Karlsson var ikke veldig fornøyd med det hun fikk øye på i målområdet etter seieren over Therese Johaug. Video: Løkås/Haarstad Vis mer

Han er sikker på duoen kommer til å komme tilbake til landslaget med halen mellom beina på et eller annet tidspunkt:

- Hadde jeg vært Frida ville jeg hatt en så problemfri hverdag som overhodet mulig. Å legge mer ansvar på seg selv er en stor risiko. De har gjort en tabbe.

Den svenske eleganten Johan Olsson, med både OL- og VM-gull på CV-en, sier at han fikk mye støtte av forbundet opp gjennom karrieren, også på sommeren:

- Derfor blir jeg overrasket hvis det stemmer at kravet var at de ville stå over noen samlinger. At de tre står over bør forhåpentligvis sikre at Skiforbundet spør seg hvordan de havnet i situasjonen at landslaget ikke blir sett på som den optimale plassen å være, sier han til Aftonbladet.

KLAR BESKJED: Fra Johan Olsson. Foto: NTB
KLAR BESKJED: Fra Johan Olsson. Foto: NTB Vis mer

Mer kvalitetstrening

Frida Karlsson har fått med seg kritikken mot valget i media. Kvinnen med sju mesterskapsmedaljer og tre verdenscupseire mener saken ikke er så dramatisk som den blir framstilt, men påpeker at alt ikke er som det skulle være.

- Jeg ser fortsatt på meg selv som en del av laget og de andre som lagkameratene min. Samtidig er det klart at man skal tenke over situasjonen som har oppstått. I en optimal verden så hadde vi tre sett på landslaget som det beste stedet, men sånn det er nå har vi det for bra på hjemmebane til å gi det bort, forklarer 22-åringen fra Sollefteå til Dagbladet.

Og dette med mer tid på hjemmebane ble helt avgjørende for det svenske håpet.

- Jeg vet hva jeg får her. Nå kan jeg gjennomføre treningen uten stopp og avbrytelser. Jeg må ikke tilpasse meg noen andre.

Kritisk

Det svenske landslaget har kickoff på sesongen i Falun denne uka. Målet var at Karlsson og Dahlqvist skulle være med dit. De hadde sitt siste møte med Skiforbundet mandag, men der ble ikke partene enige om hvor mye «egentid» de kunne få:

- Da det ikke gikk bestemte vi oss for egen satsing. De (Skiforbundet) ga oss umiddelbart beskjed om at «da går vi ut med dette i kveld». Vi ville helst si det til folk rundt oss, lagkamerater og så videre før det ble offentlig, men de sa det ikke var tid. Det gikk veldig fort.

RIVALER: Etter det siste verdenscuprennet i Falun prøver både Therese Johaug og hennes svenske rival, Frida Karlsson, å imitere hverandre. Video: Expressen. Vis mer

- Hvorfor?

-Vi fikk ikke en ordentlig forklaring. De hadde «kickoff» noen dager seinere, og var redde for at det skulle lekke ut.

- Hvordan var stemningen?

- Det var ikke stygt på noe som helst måte. Vi går hver vår vei nå, men i november slår vi oss sammen igjen. Det er viktig for oss å holde den gode tonen, sier Karlsson og påpeker at det ikke er snakk om noen konflikt lenger:

- Vi kommer ikke til å dra på samlinger i sommer og høst, men seinere på sesongen kommer vi til å jobbe med dem hele veien.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer