Ny beskjed fra Madrid

Representanter for Real Madrid til spanske journalister: - Alfie Haaland ble aldri kastet ut, men flyttet til en ny VIP-boks.

SE TV: Alfie Haaland og Øystein Stray Spetalen (t.v.) eskorteres bort av vakter under kampen mellom Real Madrid og Manchester City på Santiago Bernabéu. Video: Twitter Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
  • Real Madrid - Manchester City 1-1

MADRID (Dagbladet): Alfie Haaland (50) og milliardærene Øystein Stray Spetalen (60) og Arne Helge Fredly (59) har kommet i fokus det siste døgnet.

Under kampen mellom Real Madrid og Manchester City i går kveld viste fans på Santiago Bernabéu sinne mot den norske VIP-boksen. Fansen hevder at det ble kastet peanøtter på dem og at Haaland senior fornærmet dem.

Selv hevder Alfie Haaland at han bare jublet for scoringen til Kevin De Bruyne i 1-1-kampen.

MADRID-KOK: Alfie Haaland tar hånda mot øret foran Real Madrid-fansen. Øystein Stray Spetalen til venstre. Foto: B24 / Twitter
MADRID-KOK: Alfie Haaland tar hånda mot øret foran Real Madrid-fansen. Øystein Stray Spetalen til venstre. Foto: B24 / Twitter Vis mer

Hendelsen ble et tema i katakombene på Bernabéu i går kveld.

Det forteller Rubén Jiménez, journalist i storavisa Marca, til Dagbladet:

- Real Madrid fortalte uoffisielt til noen journalister at Alfie ble flyttet til en annen boks. Han ble aldri kastet ut av stadion, men flyttet fordi han forstyrret fansen. Klubben har ingen intensjoner om å forfølge saken.

Jiménez fortsetter:

- Slik situasjonen står nå, vil Real Madrid ikke komme med en offisiell uttalelse eller etterforske det som skjedde. Dette vil bli behandlet som en privat hendelse. Noen Real Madrid-supportere var virkelig sinte. De fortalte at Alfie kastet peanøtter og gjorde ufine bevegelser.

Marca-journalisten understreker at han uttaler seg ut fra slik situasjonen står nå.

PROVOSERER: Alfie Haaland gjør en håndbevegelse mot fansen. Foto: B24 / Twitter
PROVOSERER: Alfie Haaland gjør en håndbevegelse mot fansen. Foto: B24 / Twitter Vis mer

Videoene av bråket spredte seg som ild i tørst gress på sosiale medier i går kveld og i natt. Videoene viser at vakter kommer til for å roe situasjonen.

Dagbladet har forsøkt å få kontakt med Alfie Haaland det siste døgnet, uten å få svar. Først da også Sky Sports omtalte hendelsen i morges, valgte han å gi en respons på Twitter:

«OK. Real Madrid var ikke fornøyde med at vi feiret målet til Kevin De Bruyne. Utover dette måtte vi flytte, fordi Real Madrid-fansen ikke var fornøyde med 1-1.»

Heller ikke Spetalen eller Fredly har besvart Dagbladets henvendelser.

Storavisa AS skriver at Haaland senior «ble en trist hovedperson i kampen mellom Real Madrid og Manchester City».

- De uheldige bildene var et resultat av en irettesettelse fra hjemmefansen etter at Alf-Inge Haaland kastet peanøtter mot dem, skriver avisa.

I en ny Twitter-melding onsdag ettermiddag avviser Alfie Haaland at han kastet peanøtter:

- OK. Jeg gjorde ikke det. Ikke sant. Vi snakket godt med Madrid-fans. De var ikke fornøyde da City scoret. Typisk. Da måtte vi flytte 50 meter unna. Ikke noe mer. Alle glade. Vel, nesten.

ESKALERER: Vakter kommer til for å roe situasjonen. Foto: B24 / Twitter
ESKALERER: Vakter kommer til for å roe situasjonen. Foto: B24 / Twitter Vis mer

Erling Braut Haaland har lenge vært koblet til nettopp Real Madrid.

Eksperter tror at han på et eller annet tidspunkt vil havne der.

- Denne hendelsen kommer ikke til å bli et problem for en framtidig kontrakt. Garantert, sier Marca-journalist Rubén Jiménez til Dagbladet.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer