Ada Hegerberg

Ny beskjed

Ada Hegerberg (27) har ikke spilt fotballkamp siden hun måtte ut mot Belgia 2. september i fjor. Nå kommer agenten med en oppdatering til Dagbladet.

SKADETRØBBEL: Ada Hegerberg. Foto: NTB
SKADETRØBBEL: Ada Hegerberg. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Drøye fire måneder har gått siden Ada Hegerberg spilte fotballkamp. I VM-kvaliken mot Belgia havnet hun i en duell og ble liggende på bakken.

TV-bildene viste at den norske spissen holdt seg til det venstre beinet. Siden har det vært sparsomt med opplysninger. Tidligere Ballon d'Or-vinner Hegerberg har verken spilt for Norge eller Lyon, som ligger på andreplass i den franske serien.

Men nå kan noe være på gang. Om seks måneder - den 20. juli - starter fotball-VM i Australia og New Zealand. Spiller Norge med eller uten Hegerberg?

SMERTER: Ada Hegerberg ble liggende på bakken etter en duell i VM-kvaliken mot Belgia i september i fjor. Foto: Terje Pedersen / NTB
SMERTER: Ada Hegerberg ble liggende på bakken etter en duell i VM-kvaliken mot Belgia i september i fjor. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer

- Det er gode nyheter rundt hjørnet, forteller Hegerbergs agent, Victor Bernard, til Dagbladet.

- Hva har vært problemet?

- Beklager, men jeg kan ikke gå i detaljer om disse tingene. Spillernes helse er privat - og må være det - så lenge de ønsker det selv.

- Når er hun tilbake på fotballbanen?

- Vi har ingen bestemt tidslinje for dette. Vi tror ikke på dette, og det legger bare unødvendig press på spillere. Det jeg kan si, er at hun blir bedre hver dag. Hun føler seg veldig bra, og det er gode nyheter rundt hjørnet.

- Er det fare for at hun ikke rekker VM i Australia og New Zealand til sommeren?

- Nei.

TRØBBEL: En skadet Ada Hegerberg måtte hjelpes av banen. Foto: Terje Pedersen / NTB
TRØBBEL: En skadet Ada Hegerberg måtte hjelpes av banen. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer

Dette er i så fall positive nyheter for landslagstrener Hege Riise. Verken Hegerberg eller Caroline Graham Hansen har vært tilgjengelig i høst. Riise forsøker å bygge opp landslaget etter EM-fiaskoen i fjor sommer.

8-0-tapet for England i Brighton ble et absolutt bunnpunkt. Etter mesterskapet var trener Martin Sjögren ferdig. Graham Hansen valgte å lytte til kroppen etter hjerteproblemer og har i utgangspunktet tatt en pause.

Hegerberg gjorde comeback for Norge i fjor etter at hun ikke ville spille for landslaget på fem år. Manglende satsing fra fotballforbundet var blant ankepunktene. I denne perioden pådro hun seg skade i korsbåndet og seinere en stressfraktur i skinnbeinet.

Til Dagbladet sier agent Victor Bernard:

- Ada har vist for alle at det å komme tilbake fra helvete var en enkel oppgave for en som henne. Denne gangen er det absolutt ingen tvil om at hun kommer til å gjøre det igjen.

Han fortsetter:

- Vi gleder oss til å se henne komme tilbake på banen og hjelpe Lyon med å nå sine mål og Norge til sommeren.

Norge er i gruppe med vertsnasjonen New Zealand, Filippinene og Sveits.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer