Ny bok hevder Laudrup kunne snyte Guardiola for Barcelona-jobben

Storklubben ville ha dansken.

KOBLET TIL BARCA: En ny bok om Michael Laudrup hevder at dansken og Pep Guardiola hadde en ren duell om jobben i FC Barcelona i 2008. Dette bildet er fra kampen mellom Barcelona og Mallorca i 2010. Foto: AP Photo/Manu Fernandez
KOBLET TIL BARCA: En ny bok om Michael Laudrup hevder at dansken og Pep Guardiola hadde en ren duell om jobben i FC Barcelona i 2008. Dette bildet er fra kampen mellom Barcelona og Mallorca i 2010. Foto: AP Photo/Manu FernandezVis mer

(Dagbladet): Danske Michael Laudrup (49) var svært nær trenerjobben i selveste Barcelona i 2008. Det kommer fram i boka «Michael Laudrup - En gentleman i nye klær» som kommer ut onsdag. Danske Ekstra Bladet har fått tilgang til et av kapitlene i boka som handler om interessen fra storklubben i Spania.

- Laudrup snakket med Barcelona. De var interesserte i at han skulle erstatte Frank Rijkaard. Presidenten (Joan Laporta) villa ha Laudrup, sier daværende Getafe-president og Laudrups sjef Angel Torres i boka.

Duell med Pep Det var derimot Pep Guardiola som ble Barcelonas utvalgte og startet en svært suksessfull periode med tre seriemesterskap og to Champions League-titler på fire sesonger.

Ifølge den nye boka ble det en ren duell mellom Laudrup og Guardiola om den ledige trenerjobben i storklubben - og reservelagstreneren Guardiola trakk det lengste strået.

Getafe-president Torres sier at Laudrup hadde så lyst på Barcelona-jobben at han valgte å si opp stillingen som manager hos Getafe. Barcelona hadde nemlig en politikk som sa at de aldri kjøpte trenere ut av kontrakten.

Leverte inn en plan Torres ble selv kontaktet av Barcelonas sportsdirektør Txiki Begiristan.

- De fortalte at de vurderte å hente ham etter sesongen, sier Torres.

Senere ble Laudrup bedt om å levere inn en handlingsplan til Barcelona-ledelsen der klubbens visjoner sto i fokus. Ifølge den nye boka var Guardiola den eneste kandidaten som fikk samme oppgave.

Valget falt på Guardiola, og Laudrup gikk videre til Spartak Moskva og Mallorca før han endte opp i Swansea hvor han fortsatt er manager.