MÅTTE AVBRYTE: Bernard Hopkins skadet skulderen da han falt. 46-åringen hadde hoppet opp på motstanderens rygg i en clinch, og Chad Dawson brukte skulderen til å kaste Hopkins baklengs i gulvet. Foto: SCANPIX/AP/Jae Hong
MÅTTE AVBRYTE: Bernard Hopkins skadet skulderen da han falt. 46-åringen hadde hoppet opp på motstanderens rygg i en clinch, og Chad Dawson brukte skulderen til å kaste Hopkins baklengs i gulvet. Foto: SCANPIX/AP/Jae HongVis mer

Ny bokseparodi da Dawson kastet Hopkins ut av ringen

- Han hoppet på meg, og jeg brukte skulderen.

Chad Dawson tok WBC-tittelen i lett tungvekt fra aldrende Bernard Hopkins lørdag i en farse av en boksekamp.

Dommeren stoppet kampen 2.48 minutter inn i 2. runde og ga seieren til Dawson etter at Hopkins skadet skulderen da han falt. 46-åringen hadde hoppet opp på motstanderens rygg i en clinch, og Dawson brukte skulderen til å kaste Hopkins baklengs i gulvet.

- Han hoppet på meg, og jeg brukte skulderen. Jeg vet ikke om han trodde de kom til å diskvalifisere meg. Han er gammel og pløsete, og han var ute etter en måte å slippe unna kampen. Jeg ble ikke svett en gang, sa Dawson.

Hopkins klaget fortvilet over ringdommer Pat Russells avgjørelse om å gi Dawson seieren på teknisk knockout. Det er første gang Hopkins er stoppet før full tid, og han er ikke lenger boksingens eldste verdensmester.

Hopkins var også rasende fordi Dawson fikk håne og æreskjelle ham mens han lå nede og fikk behandle ham.

- Ulovlig - Dette er ikke UFC eller MMA (kampsporter der det meste er lov). Kampen burde vært avsluttet uten resultat. Han kastet meg i gulvet på ulovlig vis, sa Hopkins.

- Om de vil ha meg ut av boksingen, så er dette en måte å få det til. Chad Dawson gikk i ringen for å stoppe meg med skittent spill. Han ville bli kvitt meg, og det var hans eneste mulighet, fortsatte han.

Mens Hopkins la nede og fikk behandling, sto Hopkins over ham og skrek at han var feig.

Ifølge Hopkins sa han at han ville fortsette kampen «med en arm», men ringdommeren signaliserte at kampen var over.

Ingen gangster Etterpå antydet Dawson at han mener Hopkins lot som han var skadet.

- Det var fingert. Han snakker om at han er fra Philadelphia og at han er en gangster. Han er ingen gangster, for gangstere gir ikke opp, sa han.

Kampen inneholdt bare 18 slag før den kontroversielle slutten.

Hopkins var mellomvektsmester fra 1995 til 2005, de fire siste årene ubestridt mester. Han forsvarte tittelen 20 ganger. Tidligere i år ble han den eldste som har vunnet en VM-tittel. George Foreman hadde den gamle rekorden.

(NTB)