Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sarpsborg 08 ute av cupen

Ny bombe: HamKam sendte Sarpsborg på hodet ut av cupen

Mens Kristiansund røk for Hødd.

RØK: Sarpsborg 08 røk ut av cupen torsdag. Her er Patrick Mortensen avbildet under helgens kamp mot Molde. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
RØK: Sarpsborg 08 røk ut av cupen torsdag. Her er Patrick Mortensen avbildet under helgens kamp mot Molde. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • HamKam - Sarpsborg 08 1-0
  • Hødd - Kristiansund 2-0

(Dagbladet): De fleste cupkampene ble spilt i onsdag, men torsdag var både Sarpsborg og Kristiansund i aksjon i de siste kampene i cupens tredje runde.

Den største cupbomba detonert onsdag, var at Stabæk røk for Mjøndalen. Torsdag skjedde det i begge kampene. Sarpsborg har hatt en litt trå sesonginnledning, og røk etter tap mot HamKam. Kristiansund røk for 2. divisjonsklubben Hødd.

- Det var sinnssykt deilig. Vi tenkte at vi kunne slå dem ut, og så gjorde vi det, sa HamKam-matchvinneren Johnny Buduson til Hamar Arbeiderblad.

- Jeg var så gira. Jeg skulle ønsket kampen var i går, for jeg hadde så lyst til å spille. Vi ville sjokke dem, og det gjorde vi.

Rystet Eliteserie-laget

HamKam var hvassest innledningsvis, og fosset i angrep. Blant annet hadde Ole Erik Midtskogen et kjempeskudd som gikk rett på Sarpsborg-keeper Anders Kristiansen.

Det så rett og slett ut som at Sarpsborg ikke var helt påskrudd innledningsvis. HamKam kom til flere store sjanser, blant annet da Ruben Guerro la ballen inn foran mål, en Sarpsborg-spiller prøvde å klarere, men ballen havnet midt i boksen.

Sarpsborg fikk beinet ballen bort.

Markus Solbakken kom også til en kjempesjanse da Anders Kristiansen prøvde å finte ham ut (!) på egen banehalvdel. Solbakken snappet ballen, og forsøkte seg med et frekt forsøk fra distanse. Det gikk utenfor.

Praktangrep

Men Sarpsborg spilte seg sakte, men sikkert mer inn i kampen, og tok mer og mer over.

Ti minutter før pause kom Sarpsborg til sin første store sjanse. Ronnie Schwarz prøvde å treffe mål fra skrått hold og løftet ballen over keeper, men ballen strøk utenfor.

Sarpsborg-trener Geir Bakke uttalte at han var litt overrasket over «Kamma» i første omgang. Hamar-laget hadde ingen intensjon om å slippe seg ned i andre omgang, og fortsatte å presse.

Men Sarpsborg kom til de største sjansene. Derfor var det litt ufortjent at HamKam tok ledelsen med et kvarter igjen, selv om det var etter et godt angrep.

Kristian Onsrud driblet seg forbi en rekke Sarpsborg-spillere, og dra dødlinja la han ballen inn foran mål. På første stolpe slo Johnny Buduson ballen i mål.

HamKam møter Start i cupens fjerde runde.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!