Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ny bonusfest for Martin?

45 sekunder å kjempe om i dag.

NY DUELL: Både Martin Johnsrud Sundby og Petter Northug har lyst på de 45 bonussekundene som skal deles ut i dagens fellesstart over 15 kilometer i Oberstdorf. Foto: NTB Scanpix
NY DUELL: Både Martin Johnsrud Sundby og Petter Northug har lyst på de 45 bonussekundene som skal deles ut i dagens fellesstart over 15 kilometer i Oberstdorf. Foto: NTB Scanpix Vis mer

OBERSTDORF (Dagbladet): I ettermiddag går den femte av i alt åtte etapper i årets Tour de Ski i Oberstdorf. Gutta skal gå en 15 kilometer fellesstart, og igjen kan denne Tour'ens store snakkis - bonussekundene - komme i fokus.

I gutta løp er det lagt inn to spurter. Ved passering fire og 10 kiometer i den to kilometer lange løypa - som skal gås sju ganger - deles det ut 15 sekunder til førstemann. De ti raskeste får bonus.

Også i mål er det bonussekunder å hente. Vinneren av løper før 15 sekunder, toeren ti og treeren fem sekunder.

Skulle Martin Johnsrud Sundby være like sprek i dag som han har vært så langt i Tour de Ski, kan han altså håve inn 45 nye sekunder og sikre en sammelagtledelse som tåler både stavbrekk og toalettbesøk i løpet av de tre gjenstående etappene i Val di Fiemme.

Martin Johnsrud Sundby tok riktignok ut mye krefter i løpet av sprinten i går, og var både stokk stiv og sjanseløp på en pallplass i finalen. Men det var konkurrentene hans også, og ingen har et bedre treningsgrunnlag å restituere på enn nettopp ham.

Og å spare krefter og safe inn til en hederlig plassering ligger ikke i Martins tankesett. Er kroppen hans i orden, går han for å øke ledelsen på halvannet minutt til enda mer.

- Det kan alltid skje noe. Det skal ikke mer enn en sår hals eller et uhell til før hele ledelsen min er borte, sa Martin etter sprinten i går.

- Ingenting skal tas for gitt selv om ledelsen kan se behagelig ut. Her må jobben gjøres helt til siste meter i bakken på søndag.

Derfor kommer Martin også i dag til å gå for bonussekunder både underveis og i mål.

Det kommer Petter Northug også til å gjøre. Hans eneste mulighet nå er at Martin har en dårlig dag mens han selv tar full pott i dag.

 

 

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media