Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ny bortenøtt for Arsenal

- Skal være med i titteljakten uansett.

MØTER CITY BORTE:   Arsene Wenger og Arsenal. FOTO: NTB SCANPIX
MØTER CITY BORTE: Arsene Wenger og Arsenal. FOTO: NTB SCANPIX Vis mer

Serieleder Arsenal har imponert i Premier League, men går tøffe uker i møte. Lørdag ettermiddag venter hjemmesterke Manchester City på bortegress.

Forrige Manchester-tur endte med 0-1-tap mot United for Arsène Wengers menn. På Eastlands venter seriens beste hjemmelag. City har vunnet sju strake kamper og står med solide 29-2 i målforskjell på eget gress.

Samtidig har Arsenal skaffet seg komfortabel avstand til de nærmeste utfordrerne i tetstriden. Fem poeng skiller til Liverpool, som reiser motsatt vei for sitt bortemøte med Tottenham søndag, og Chelsea.

- Vi er fem poeng foran, og Premier League er en maraton. Uansett hva som skjer kommer vi til å være med i titteljakten, sa Wenger etter onsdagens 0-2-tap for Napoli i mesterligaen.

Forrige ligakamp endte 1-1 mot Everton (hjemme), og Arsenal skal også møte Chelsea før jul.

City favoritt Lagets posisjon til tross - City blir favoritt i lørdagens kamp. Spillerne har vist solid form og ser ingen grunn til at de ikke kan kopiere byrival Uniteds seier over Arsenal tidligere i sesongen.

- Med de skuffende resultatene vi har opplevd på bortebane, er det viktig at vi forsøker å gå gjennom sesongen med seier i hver eneste hjemmekamp. Det blir ikke enkelt, men slik vi spiller nå kan vi klare det, sier midtbanemannen James Milner.

Tirsdag ble det riktig nok en imponerende borteseier med 3-2 over tittelholder Bayern München i mesterligaen. Da fikk både toppscorer Sergio Agüero og Yaya Touré (suspendert) hvile.

Lett for Chelsea? Med Arsenal-tap lørdag har Liverpool og særlig Chelsea en god sjanse til å ta igjen noe av serielederens forsprang.

Liverpool må stole på at toppscorer Luis Suárez fortsetter sin fine form og kan overliste gjerrige Tottenham. Klubben har skader på viktige Steven Gerrard og Daniel Sturridge.

For Chelsea venter en tilsynelatende enkel kamp hjemme mot Crystal Palace. Samtidig er det et Palace-mannskap fullt av selvtillit etter to strake seirer og bare ett baklengsmål på de siste fem kampene.

- Vi skaper mye og spiller veldig fin fotball, men vi må punktere kampene, sa Chelsea-sjef José Mourinho etter 1-0-seieren over Steaua Bucuresti onsdag. (NTB)