Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ny bortesmell: - De mangler alt

Bekmørk ettermiddag for Ole Gunnar Solskjær etter bortetap og skade på Marcus Rashford.

WEST HAM-SEIER: Andrij Jarmolenko og co. har meldt seg på i kampen om Europa-spill neste år. Foto: Leila Coker / AP / NTB Scanpix
WEST HAM-SEIER: Andrij Jarmolenko og co. har meldt seg på i kampen om Europa-spill neste år. Foto: Leila Coker / AP / NTB Scanpix Vis mer
  • West Ham - Man Utd 2-0 (1-0)

LONDON (Dagbladet): Manchester United reiste til London med håp om å ta sin første borteseier siden begynnelsen av mars. I de to siste kampene imponerte de ikke, men klarte likevel å sikre 1-0-seirer.

Mot West Ham gikk de derimot på et velfortjent tap. Dermed står de nå med ni kamper uten seier på bortebane. En skade på Marcus Rashford gjør også en lang skadeliste enda verre.

Særlig den første omgangen var særdeles svak av Manchester United, og rett før hvilen sendte Andrij Jarmolenko West Ham opp i føringen.

- En trist kamp, sa tidligere United-manager José Mourinho, som for anledningen var ekspert for Sky Sports, i pausepraten.

På spørsmål om hva som manglet hos United i første omgang, svarte han:

- Akkurat nå tenker jeg at United mangler alt.

Juan Mata og Harry Maguire fikk en stor sjanse hver etter hvilen, men misset.

I stedet punkterte Aaron Cresswell kampen med seks minutter igjen på klokka etter et vakkert frispark.

- Det er Uniteds mangel på kvalitet som gjør at de ikke scorer mål, sa Brede Hangeland om United på TV 2s studiosending.

Etter kampen var det to United-kjenninger som også hadde slakt å dele ut til deres tidligere klubb. José Mourinho og Roy Keane var eksperter under dagens kamp, og de var ikke nådige i kritikken mot Solskjærs lag.

- Vi var dårlige forrige sesong og jeg ser ingen forbedringer. Jeg liker alle disse tre signeringene (Wan-Bissaka, James og Maguire). De tar med god kvalitet, men jeg tror ikke Ole kan ta med seg noe positivt fra kampen, sa Mourinho etter kampen.

Keane, som var United-spiller i lang tid under Sir Alex Ferguson, ser heller lite forbedringer i laget.

- Jeg vet ikke hvor jeg skal begynne. Jeg er sjokkert og lei meg for hvor dårlige de var. Alt ved United, ingen kvalitet, ingen vilje, ingen karakterer. Det er en lang vei tilbake for United. Det er skremmende å se hvor dypt de har falt, sier Keane.

Tam første omgang

Det var knyttet store forventninger til kampen, men de første tjue minuttene var et eneste stort gjesp. Nemanja Matic fikk kampens første sjanse da han smelte til fra 25 meter, men skuddet gikk rett på Lukasz Fabianski.

Marcus Rashford så deretter ut til å kunne få en eventyrlig mulighet da han var på vei alene mot den polske keeperen, men et dårlig touch gjorde at han ble løpt opp av en West Ham-forsvarer.

- Det ser ikke helt bra ut for Rashford. Dette er en kamp som trenger et mål, sa Sky Sports-ekspert Gary Neville.

Selv om ingen av lagene kom til de helt store sjansene, viste West Ham en rekke flotte kombinasjoner. En United-forsvarer kom derimot alltid til unnsetning rett før hjemmelaget skulle avslutte et angrep. Rett før pause kom derimot scoringen.

Mark Noble fant Felipe Anderson, som la ballen til rette for Andrij Jarmolenko med ett touch. Ukraineren dro seg fri med førsteberøringen, før han plasserte ballen i hjørnet med en nydelig avslutning.

Saken fortsetter under videoen.

MISBRUKT: Ole Gunnar Solskjærs advokat, Erik Flågan i Stray Vyrje Advokatfirma, varsler grep etter at nordmannen og Dagbladet er blitt misbrukt. Vis mer

- Beveger seg i gåtempo

Neville var lite imponert over United-forsvaret ved scoringen, og bortelagets prestasjon generelt i første omgang.

- Det er null press på ballen. Manchester United har virket energiløse de siste ti minuttene, sa Neville, som samtidig skrøt av avslutningen til Yarmolenko.

I studio viste tidligere United-kaptein Roy Keane at Noble fikk ta ni touch før han sendte ballen til Anderson, som assisterte Yarmolenko. Iren etterlyste også bedre press av United.

- Det oppsummerer Uniteds prestasjon. Det er som vanlig ikke godt nok. De beveger seg i gåtempo. Du må komme deg fram til folk. Det er basisen i fotball, spesielt i forsvar, sa Keane i Sky Sports' studio.

Rashford-skade

Solskjær lot nok spillerne få høre det i pausen, og bare fire minutter ut i andre omgang var United centimeter unna å utlikne.

Andreas Pereira slo ballen inn i boksen langs bakken. Juan Mata fikk avsluttet i boksen, men måtte se kula treffe stolpen bak mål.

West Ham tok raskt tak i kampen igjen, og etter timen spilt ble vondt til verre for Ole Gunnar Solskjær da Rashford satte seg ned på gressmatta med en skade.

- Ole trenger ikke enda en skade. Rashford ser ikke blid ut. Det har vært et par vanskelige uker for ham, og han har ikke vært i sin beste form. Dette gjør at Manchester United sitter igjen med ... vel, ikke mye, sa Neville, med henvisning til at Paul Pogba, Anthony Martial, Luke Shaw og Eric Bailly også er skadet.

- Man stiller spørsmålet var det greit å gå inn med to spisser til sesongen? Fryktelig situasjon for Solskjær, sa Hangeland om spisskrisa.

- Prestasjonene blir ikke bedre

I TV 2s studio snakket ekspertene om situasjonen Solskjær og United er i. De var samstemte i at laget han har til rådighet ikke er godt nok. TV 2-ekspert Petter Myhre mener at det ofte er helt åpent resultatmessig når United møter lag på nivå med West Ham.

- Når de har et middels lag og i tillegg underpresterer så blir det som i dag, konstaterte Myhre.

- Nå stiller han med et lag som ikke er bra på papiret. Likevel prestasjonene blir ikke bedre, la Solveig Gulbrandsen til.

De snakket videre om at Solskjær trenger overgangsvinduer for å få formet laget som han ønsker. De tviler likevel på at han får sjansen til å hente så mange flere spillere før United-eventyret tar slutt.

- Han holder ikke ett, to eller tre overgangsvinduer om prestasjonene er så svake, sa Hangeland.

Gigantisk Maguire-mulighet

Manchester United hadde derimot ikke gitt opp, og med 25 minutter igjen av kampen fikk Harry Maguire en eventyrlig sjanse.

Nysigneringa raget først høyest på et hjørnespark, men headingen gikk i blokka. Deretter oppsto det kaos i boksen, og plutselig kunne midtstopperen avslutte igjen fra fem-seks meter. Skuddet gikk derimot rett på Fabianski.

United sleit med å komme til de store sjansene etter Maguires miss, og seks minutter før slutt avgjorde Aaron Cresswell kampen med en nydelig frispark.

Manchester United ligger nå på en åttendeplass med åtte poeng. West Ham avanserer opp til fjerdeplass med elleve poeng.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling