Casper Ruud

Ny bragd - til finale

Casper Ruud (23) slo Marin Cilic (33) og er klar for en historisk finale i prestisjetunge French Open.

TIL FINALEN: Etter fire sett, ett avbrutt av banestorming, gikk Casper Ruud seirende ut av semifinalen i French Open. Video: Discovery+ Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Casper Ruud - Marin Cilic 3-6, 6-4, 6-2, 6-2

Aldri før hadde en nordmann vært i samme posisjon som Casper Ruud var i kveld. Som første nordmann noensinne hadde han tatt seg til en semifinale i en Grand Slam-turnering.

Under French Open-semifinalen mot kroatiske Marin Cilic hadde han muligheten til å fortsette den historiske ferden.

Det gjorde Ruud og slo den kroatiske veteranen etter en dramatisk kamp i Paris. Han er dermed klar for en finalekamp mot selveste Rafael Nadal.

- Det føles fantastisk. Det er en helt utrolig følelse. Det er en drøm som jeg har hatt siden jeg var liten. Jeg skal prøve å nyte øyeblikket, sier Ruud til Eurosport etter kampen.

Møter idolet

Det blir hans første kamp noensinne mot den legendariske spanjolen. Spilleren som har vært Ruuds idol gjennom hele karrieren.

- Da jeg var ung så var jeg en grineunge. Jeg var alltid for negativ. Jeg har modnet med åra og har sett opp til Rafa. Han klager aldri. Han er et perfekt eksempel på hvordan man skal opptre på banen. Han har vært mitt idol hele livet, sier Ruud i intervjuet på banen etter kampen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.