Casper Ruud

Ny bragd - til finale

Casper Ruud (23) slo Marin Cilic (33) og er klar for en historisk finale i prestisjetunge French Open.

TIL FINALEN: Etter fire sett, ett avbrutt av banestorming, gikk Casper Ruud seirende ut av semifinalen i French Open. Video: Discovery+ Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Casper Ruud - Marin Cilic 3-6, 6-4, 6-2, 6-2

Aldri før hadde en nordmann vært i samme posisjon som Casper Ruud var i kveld. Som første nordmann noensinne hadde han tatt seg til en semifinale i en Grand Slam-turnering.

Under French Open-semifinalen mot kroatiske Marin Cilic hadde han muligheten til å fortsette den historiske ferden.

Det gjorde Ruud og slo den kroatiske veteranen etter en dramatisk kamp i Paris. Han er dermed klar for en finalekamp mot selveste Rafael Nadal.

- Det føles fantastisk. Det er en helt utrolig følelse. Det er en drøm som jeg har hatt siden jeg var liten. Jeg skal prøve å nyte øyeblikket, sier Ruud til Eurosport etter kampen.

KUNNE JUBLE: Casper Ruud dominerte kampen mot Cilic. Foto: Reuters/NTB
KUNNE JUBLE: Casper Ruud dominerte kampen mot Cilic. Foto: Reuters/NTB Vis mer

Møter idolet

Det blir hans første kamp noensinne mot den legendariske spanjolen. Spilleren som har vært Ruuds idol gjennom hele karrieren.

- Da jeg var ung så var jeg en grineunge. Jeg var alltid for negativ. Jeg har modnet med åra og har sett opp til Rafa. Han klager aldri. Han er et perfekt eksempel på hvordan man skal opptre på banen. Han har vært mitt idol hele livet, sier Ruud i intervjuet på banen etter kampen.

Da Nadal vant sin første Grand Slam-turnering var Ruud bare åtte år gammel.

- Det blir helt spesielt og utrolig. Jeg har møtt alle de store, men ikke Rafa ennå. Det var nære i Roma, det var kjipt. Men det var verdt ventetida. Å spille mot han i finalen her er helt utrolig. Jeg gleder meg til å dele banen han, sier Ruud til Eurosport.

FINALEMOTSTANDEREN: Ruud møter idolet Rafael Nadal i finalen i French Open. Foto: AFP/NTB
FINALEMOTSTANDEREN: Ruud møter idolet Rafael Nadal i finalen i French Open. Foto: AFP/NTB Vis mer

Men Ruud vil selvfølgelig vinne, og vet at søndagens kamp blir vanskelig.

- Dette er en individuell idrett og jeg tenker på meg selv først og fremst. Han kjenner meg, jeg kjenner han og jeg vet hvor god han er i finaler. Skal jeg vinne må jeg spille drømmetennis.

Kampen mot Nadal spilles 15:00 på søndag. Kampen, og hele Grand Slam-turneringen, sendes på Discovery Plus og Max.

Ruud hylles av lagmedlem og Discovery-ekspert Øivind Sørvald etter kampen.

- Det er helt vilt. Det er helt ubeskrivelig, sier Sørvald til kanalen og fortsetter:

- Dette er ganske enormt å være med på. Den måten han gjorde det på. Det var fantastisk se hvordan han holdt på der ute. Han var bare helt vill der ute, sier Sørvald.

STORMER BANEN: En person lenket seg fast til nettet i semifinalen mellom Casper Ruud og Marin Čilić. Video: Discovery Vis mer

Trøblete start

Det startet ikke perfekt for Ruud som fikk trøbbel allerede i første sett.

Etter en jevn start klarte Cilic etter hvert å bryte Ruuds serve og tok kontroll på settet. Ruud klarte aldri å svare og tapte settet 6-3.

I det andre settet gikk Ruud offensivt til verks og slo raskt tilbake. Tidlig i settet brøyt han Cilic sin serve og tok kommandoen i settet. Den holdt han hele veien ut og vant til slutt settet 6-4.

SKREK I SMERTE: Alexander Zverev skadet seg stygt i oppgjøret mot Rafael Nadal i dagens semifinale French Open. Video: Discovery+ Vis mer

Dramatisk tredjesett - kampen stoppet

Ruud fortsatte storspillet over i det tredje settet og brøyt umiddelbart serven til Cilic. Så holdt han egen serve og leverte nok et servebrudd. Han tok dermed ledelsen 3-0.

- Det er lekkert! Han bare vipper den inn og har nesten det tredje settet i lomma nå, utbrøt kommentator Ola Bentzen.

MÅTTE GI TAPT: Kroatiske Marin Cilic. Foto: AFP/NTB
MÅTTE GI TAPT: Kroatiske Marin Cilic. Foto: AFP/NTB Vis mer

Så ble det plutselig ekstra dramatisk på hovedbanen i Paris. En person stormet banen og lenket seg fast i nettet. Spillerne ble sendt av banen før vaktene omsider fikk fjernet personen.

Les mer om banestormeren her.

Ruud lot ikke stoppet i spillet stoppe storspillet og servet enkelt inn settet og tok ledelsen 2-1 i sett.

I det fjerde settet fortsatte Ruud-dominansen. Han vant til slutt settet enkelt og kunne slippe jubelen løs for sin første Grand Slam-finale.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer