Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ny bronse til Johansson: - To medaljer på to konkurranser er rått

Sterk norsk laginnsats i storbakken da Johansson tok ny medalje.

NY BRONSE: Robert Johansson kunne smile bredt etter sin andre bronse i OL. Foto: Hans Arne Vedlog/Dagbladet
NY BRONSE: Robert Johansson kunne smile bredt etter sin andre bronse i OL. Foto: Hans Arne Vedlog/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

PYEONGCHANG/OSLO (Dagbladet): Robert Johansson tok sin andre bronsemedalje i OL under storbakkerennet i Pyeongchang.

Bare Andreas Wellinger, gullvinneren fra normalbakken, og Kamil Stoch var foran mannen fra Lillehammer.

Lillehammerhopperen har ikke vært på pallen i verdenscupen denne sesongen, men har prikket formen perfekt til OL.

- Det var spennende, jeg hadde litt ekstra spenning i kroppen. Det ble litt en slitekonkurranse, men to medaljer på to konkurranser, det er helt rått, sier Johansson til TV Norge etter bronsen var sikret.

27-åringen innrømmer at han har følt på presset før konkurransen etter strålende hopping på trening i forkant.

- Det å ha forventningspress på meg selv synes jeg er veldig deilig, fordi det er noe jeg har håpet å ha veldig lenge. Samtidig er det nok den natta her jeg har sovet dårligst, jeg brukte lang tid på å sovne, jeg stirret i taket og var varm. Det var deilig å våkne på morgenen i dag. Det er en helt fantastisk følelse, sier Johansson.

- Robert gjør et fantastisk renn, to gode hopp, ikke perfekt, men under mye press. Jeg tror gutta var ganske nervøse, vi så det i det første hoppet deres at de var anspente, men vi så at de klarte å hente seg inn i andreomgang, sier Alexander Stöckl til TV Norge.

Stoch slo Wellinger med 3,4 poeng og ble den aller eldste gullvinneren i et OL i hopphistorien med sine 31 år.

Kamil Stoch fra Polen forsvarte dermed gullet i storbakken fra Sotsji og trer inn i et celebert selskap. Han er den første siden Matti Nykänen i 1984 og 1988 til å forsvare et OL-gull i hopp og bare Nykänen og Birger Ruud i 1932 og 1936 har gjort det før polakken.

Det var stilt store håp til de norske hopperne i storbakken i Pyeongchang etter de to medaljene i den lille bakken for en uke siden. Og hopperne svarte opp med sterk laginnsats og alle fire blant de åtte beste. Daniel André Tande ble nummer fire, Johann Andre Forfang ble nummer fem, mens Andreas Stjernen ble nummer åtte.

Dermed ser det lyst ut foran lagkonkurransen mandag.

- Vi stiller med et sterkt lag på mandag, men forventningene er så høye så vi må sørge for at guttene roer seg ned og klarer å prestere, sier Stöckl.

De norske hopperne venter fortsatt på gull i storbakken. Ikke siden Toralf Engan i Innsbruck i 1964 har en nordmann klart å vinne det gullet.

Sterk norsk hopping

Etter et skuffende første hopp av Daniel-André Tande viste Kongsberg-hopperen hva han kan på sitt beste i den andre. Med helt strålende andrehopp på 138,5 meter begynte nordmannen å klatre.

- Det er småirriterende at man ikke får til det i første omgangen også, men andrehoppet er strålende. Det irriterer meg såpass med førstehoppet at jeg ikke helt klarer å være fornøyd med resultatet, sier Daniel-André Tande til TV Norge.

Tande ledet fortsatt da Forfang satt utfor. Under tunge forhold i den andre omgangen fulgte også Forfang opp med et sterkt hopp på 134,5 meter hopp og gikk inn på andreplass.

STAFETT: Det var stor spenning i studio under kvinnenes stafett lørdag. Slik reagerte svenskene da de så Marit Bjørgen slå Stina Nilsson i siste etappe. Video: Expressen TV Vis mer

Da Stjernen satte utfor som sjettemann etter første omgang var det fortsatt dobbelt norsk i tet. Stjernen landet på 131,5 meter og måtte nøye seg med en 8. plass.

Robert Johansson måtte tåle litt tunge forhold da han hoppet sitt siste hopp, og manglet de siste meterne for å kunne utfordre Wellinger og Stoch da han landet på 134,5 meter.

Live-published photos and videos via Shootitlive

Stoch best i første

Michael Hayböck fra Østerrike har hatt en skuffende sesong og bare en tiendeplass som beste fra årets verdenscup.

I første omgang fikk han det imidlertid skikkelig til å stemme. Den rutinerte østerrikeren fløy ned til 140 meter.

Det var det kun verdenscupleder Kamil Stoch som klarte å matche. Polakken hoppet 135 meter under tunge forhold og tok ledelsen med 3,4 poeng til Hayböck.

Nordmennene hadde bevist storform i storbakken i Alpensia på trening og i prøveomgangen før rennet endte de på 1., 4., 5. og 7. plass.

Best der var Johann André Forfang, men Tromsø-hopperen ble litt for ivrig i sitt første hopp i kvalifiseringen og hoppet seks meter kortere i den første omgangen med 133 meter. Det holdt til niendeplass.

Første nordmann utfor i første omgang var Andreas Stjernen. Trønderen fikk opp 134,5 meter i sitt første hopp og var helt med i medaljekampen med en sjetteplass halvveis i konkurransen.

Robert Johansson var best i kvalifiseringen og fulgte opp i første omgang. Mannen med bart hoppet 137,5 meter og var beste nordmann på en 4. plass etter første omgang, bare fem poeng bak ledende Kamil Stoch.

Daniel-André Tande fikk det ikke helt til i sin første omgang. Norge beste hopper denne vinteren falt ned på 131 meter og var nummer 15 etter et hopp.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!