Ny Cecilie på vei til BSK

Byåsen - Randers 26-22. 1. semifinale i City-cupen. Randers' norske playmaker Cecilie Thorsteinsen (26) er blitt en av de største profilene i dansk håndball. Den tidligere Gjerpen-jenta står nå øverst på Bækkelagets ønskeliste.

Det kan altså bli en ny Cecilie som redder situasjonen for BSK og den foreløpig langt mer kjente Cecilie, med etternavnet Leganger. Verdens beste målvakt har som kjent stilt kravet om at klubben må finne en god erstatter for Jeong-ho Hong for at hun blir i BSK. Og det bør skje innen 30. april.

Cecilie Thorsteinsen har nylig gjort comeback på det norske landslaget. Og ifølge Randers' trener Morten Arvidsson er hun mer enn god nok.

- Allerede sist høst burde Cecilie vært selvskreven på det norske landslaget, sier Morten Arvidsson til Dagbladet.

Kvaliteter

Som tidligere suksesstrener i Lunner og Sørfjell kjenner han norsk håndball veldig godt.

- Cecilie er uten tvil blant de aller beste playmakere i dansk klubbhåndball. I tillegg har hun en del ekstreme kvaliteter, sier Morten Arvidsson.

Hemmelighetsfull

I Bækkelaget uttrykker lederen for elitelagets styringsgruppe i BSK, Lars Lie, seg på sin vante hemmelighetsfulle måte.

- Ja, vi er oppmerksomme på Cecilie Thorsteinsen. Vi har et møte i styringsgruppa tirsdag kveld (i kveld, red.anm), der vi skal oppsummere situasjonen, forteller Lars Lie til Dagbladet.

Hovedpersonen stiller seg ikke avvisende til tanken om et klubbskifte. Men Cecilie ber innstendig om ro foran returkampen mot Byåsen kommende helg.

- Jeg kan ikke tenke på andre klubber før vi er ferdige med sesongen.

- Håper at de skjønner det. Hvis ikke, så får de har det så godt, sier Cecilie til Dagbladet.

Bryter barrieren?

Assisterende landslagstrener Arne Högdahl var fornøyd med det han så av Cecilie i Nidarøhallen i går.

- Hun er en spennende type for framtida. Og hun har ikke skuffet oss hittil.

- Det er ikke mange nye som har klart å bryte gjennom barrieren og spille seg inn i troppen med tanken på OL. Cecilie er kanskje den som ligger nærmest, sier Arne Högdahl.

  • 4-målsseieren blir nok for knapp i returen i Randers som venter støtte fra 3000 fans. Det frykter også Byåsens 13-målscorer Camilla Solberg: - De kommer til å få god støtte. Mye mer enn vi fikk med våre 520 tilskuere. Drar det noen herfra for å heie på oss, fyller de neppe mer enn en personbil, sier Solberg.

vaclav.pletanek@dagbladet.no

PÅ ØNSKELISTA: Bækkelaget vil ha playmakeren og publikumsyndlingen Cecilie Thorsteinsen.