MÅ LEVERE I CHAMPIONS LEAGUE:  ROnny Deila.  Foto: NTB Scanpix
MÅ LEVERE I CHAMPIONS LEAGUE: ROnny Deila. Foto: NTB ScanpixVis mer

Ny CL-flause kan føre til spillerflukt for Celtic

Storklubber snuser på Virgil van Dijk.

Celtic og Ronny Deila har vonde minner fra 3. kvalifiseringsrunde til mesterligaen fra i fjor. Går den skotske seriemesteren på en ny smell i Europa, kan fremtiden i klubben til flere spillere henge i en tynn tråd for nordmannen.

For ett år siden var Deila ny i managerjobben i Skottlands største klubb. Forventningene var store, men nordmannen var ikke i nærheten av å leve opp mot dem.

Mot Legia Warszawa ble det egentlig 1-6-tap sammenlagt, men polakkene brukte en uregistrert spiller i hjemmekampen og Celtic ble tilkjent seier 3-0. Det holdt til avansement, men i 4. kvalifiseringsrunde sa det stopp mot Maribor. En ny europaflause mot Qarabag onsdag må Deila unngå skal han beholde nøkkelspilleren Virgil van Dijk.

- Vil det være vanskelig å holde på han hvis vi ikke kommer til mesterligaen? Sannsynligvis. Men forhåpentligvis slipper vi det scenarioet, sa assistent manager John Collins til Daily Record.

Tatt seg opp Heldigvis for Deila hentet han seg godt inn igjen i løpet av sesongen. Etter en tung start endte det opp med ligacup- og seriegull. Spillerne har fått tillit til den tidligere Strømsgodset-treneren, men uten mesterligaspill vil det bli enklere for stjernespillere som van Dijk og Stefan Johansen å forlate klubben.

- For meg er den største turneringen i verden mesterligaen. Det er der alle spillere, alle trenere og alle supportere ønsker å være, sa Collins.

Blant annet skal Premier League-klubben Everton være interessert i den nederlandske midtstopperen, men Roberto Martínez kan ikke lokke med mesterligaspill.

- Jeg er ikke overrasket over at det er snakk om Virgil. Når du er en god spiller vil det være spekulasjoner. Virgil trener veldig bra og er fullt fokusert. Han er 24 nå og er veldig moden. Han forstår. Vi har hatt mange samtaler med Virgil, sa Collins.

Tøffere I 2. kvalifiseringsrunde møtte Celtic islandske Stjarnan og vant 6-1 sammenlagt. Klubben forventer tøffere motstand fra aserbajdsjanske Qarabag. Motstanderen var forrige sesong i europaligaens gruppespill.

- Det er åpenbart et steg opp fra vår forrige motstander, et massivt steg og vi må spille bra for å vinne, men vi er kapabel til å spille bra. Og ikke vær bekymret, spillerne vet alt om Qarabag. Vi har brifet dem, sa Collins.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram