TRØBBEL IGJEN: Mats Møller Dæhli måtte ise ned kneet da han var på landslagssamling i mars. Siden da har han og apparatet rundt ham vært veldig nøye med å la kneet bli helt bra før han kaster seg ut i spill igjen. Foreløpig er det uklart hvor lenge den nåværende pausen vil vare. Foto: Sveinung U. Ystad
TRØBBEL IGJEN: Mats Møller Dæhli måtte ise ned kneet da han var på landslagssamling i mars. Siden da har han og apparatet rundt ham vært veldig nøye med å la kneet bli helt bra før han kaster seg ut i spill igjen. Foreløpig er det uklart hvor lenge den nåværende pausen vil vare. Foto: Sveinung U. YstadVis mer

Ny Dæhli-nedtur: - Han har problemer med kneet igjen

Klubben bekrefter.

(Dagbladet): Ikke før er det fastslått at Adama Diomande mister de åtte første ukene av sin Hull-karriere, så kommer mer dårlig nytt fra landslagets sykestue.

Mats Møller Dæhli (20), som har lagt bak seg et halvår fullt av motgang grunnet jumper's knee-diagnosen, har igjen fått problemer med kneet.

Målgivende - og skade Det melder Freiburg på sine hjemmesider i forkant av fredagens møte med Kaiserslautern.

«Også Mats Møller Dæhli er ilagt restriksjoner i sitt arbeid på treningsfeltet. Nordmannen spilte en kamp for andrelaget i Regionalliga forrige helg, og etterpå følte han på ny problemer med kneet», skriver klubben.

Kampen det er snakk om ble spilt mellom Freiburg 2 og VfR Wormatia Worms lørdag 29. august. Dæhli leverte en målgivende pasning allerede etter fem minutter i bataljen, som endte 3-3. 20-åringen fullførte oppgjøret.

Ifølge Freiburgs nettside var det altså i etterkant av uavgjortmatchen at Dæhli rapporterte om smertene i kneet.

Forverring i Zagreb Etter overgangen til Freiburg i vinterpausen i fjor fikk Dæhli tidlig to opptredener i Bundesliga, før han ble satt ut av spill grunnet jumper's knee. Etter noen ukers pause ble han med landslaget til Zagreb for å spille mot Kroatia i mars.

Problemene forverret seg imidlertid, og Dæhli måtte gå inn i en periode med lengre behandling - og hvile. For nå bestemte både spilleren, trenerne og legene seg for at han måtte bli 100 prosent frisk før han skulle prøve seg i en ny kamp.

Først 15. august var han på banen igjen for Freiburg i 2. Bundesliga, som innbytter mot Bochum (tap 1-3). Uka etter kom han inn på ny da laget slo Fortuna Düsseldorf borte. Men da Per-Mathias Høgmo tok ut troppen som skulle spille mot Bulgaria og Kroatia, sparte han Dæhli.

Klubben bekrefter Så kom kampen mot Worms. I etterkant av den er midtbanespilleren altså inne i en ny, ufrivillig og uviss pause i påvente av at kneet blir bra igjen. For den overilte beslutningen som ble tatt da Dæhli spilte mot Kroatia i mars, vil ingen ta en gang til.

Dagbladet har fredag vært i kontakt med Freiburgs presseavdeling, blant annet for å høre deres prognose med tanke på høstens aktiviteter i klubb- og landslag. De vil imidlertid ikke kommentere skadeomfanget utover å bekrefte at Dæhli har hatt treningsfri denne uka grunnet sine kneproblemer, og at han ikke er aktuell for kamp i helga.

Det er imidlertid både Vegar Eggen Hedenstad (Freiburg) og Ruben Yttergård Jenssen (Kaiserslautern).

• En annen spiller som sto over landskampene grunnet skade, Joshua King, er i troppen til Bournemouth før lørdagens Premier League-kamp mot Norwich. Avspark 16.00.