Ny Dæhlie hytte - men Røkke stadig størst

Bjørn Dæhlie har skaffet seg nok et hyttepalass - denne gangen i Sverige. Men med 1335 kvadratmeter hytte blir han fortsatt ikke hyttekonge i Norge. Det er Røkke, det.

Siste tilskudd i Dæhlies hyttesamling er hytteområdet på Idre Fjäll i Sverige. Ifølge VG Nett er hytta på 500 kvadratmeter og har plass til 40 overnattingsgjester. Stor-hytta er plassert midt i et alpinanlegg, sånn at det skal være enkelt for leietakerne å sette seg i hytteveggen når de vil ha en pust i bakken. Kjelleren skal bli fitness-senter.

Hytte-hotellet skal leies ut til grupper som har råd til å leie hele hytta på en gang, og fattige kan gjestene ikke være: De må regne med opp mot 80 000 kroner i uka for å ha Dæhlies tak over hodet.

Badstue og boblebad

Fra før driver skisportens ubestridte konge med hytteutleie i Trysil og på Kvitfjell. Disse hyttene er på henholdsvis 335 kvadratmeter og 500 kvadratmeter. I kvadratmeterne på Kvitfjell inngår vinkjeller, badstue og boblebad. Til sammen regjererer Dæhlie nå over 1335 hyttekvadratmeter.

Men Dæhlie, som nylig kom uskadd fra et ublidt møte med en elg, har fremdeles langt igjen før han blir nummer 1 på hyttetoppen i Norge. Det er - ikke uventet - Røkke som ligger i tet på «stor-hytte»-lista. Røkke-hytta på Oppdal er på 1800 kvadratmeter. Men i det minste har Dæhlie sendt Røkke-kompis Bjørn Rune Gjelsten ned til tredje plass på lista: Han har «bare» 1000 kvadratmeter hytte på Hafjell.

KVITFJELL Bjørn Dæhlie har satset stort på hyttebygging - bokstavelig talt. Her er kåken hans i Kvitfjell.
SLOTT: Slik så Røkkes hytte ut på tegnebrettet.
GOD PLASS: Med den nye hytta i Sverige har Bjørn Dæhlie passert 1000 hytte-kvadratmeter.