Ny Danmark-nedtur

Sander Sagosen trengte bare noen minutter på finne formen etter koronasykdom. Men målshowet hans reddet ikke Norge unna 28-31-tap mot Danmark.

I FORM: Sander Sagosen under kampen i Gjensidige cup mellom Norge og Danmark i Trondheim Spektrum.Foto: Annika Byrde / NTB
I FORM: Sander Sagosen under kampen i Gjensidige cup mellom Norge og Danmark i Trondheim Spektrum.Foto: Annika Byrde / NTB Vis mer
Publisert

Han scoret seks av Norges 13 mål før pause og hadde i tillegg flere assist-pasninger.

Det fortsatte mye på samme måte også i andreomgangen. Sagosen var småhissig foran sitt hjemmepublikum også og pådro seg to utvisninger. Totalt ble det elleve mål på Sagosen.

Han benyttet også comebacket etter covid-19-sykdom til å gå opp som femtemann på toppscorerlisten på landslaget alle tider med over 650 scoringer. Roger Kjendalen leder med 939 mål.

Norges landslagssjef Christian Berge har brukt deler av samlingen i Trondheim til å trene på nye momenter i spillet. Det er ikke så mye tid til å øve. Etter helgens to kamper skal ikke laget samles igjen før vel en uke før EM (januar, Slovakia og Ungarn).

VM (sjetteplass) og OL (tap i kvartfinalen mot Danmark) endte med skuffelse for det norske laget.

Danmark stilte torsdag blant andre uten sine to største stjerner: Keeper Niklas Landin og Mikkel Hansen.

Hos Norge satt Gøran S. Johannessen (ikke aktuell for spill på noen uker) og Magnus Abelvik Rød på tribunen. Christian O'Sullivan er ikke med på turneringen.

Norge møter Nederland lørdag og den ferske OL-vinneren Frankrike søndag. Det er uklart hvor mye Sagosen blir å se der.

Han er innstilt på å komme «hjem» til Kiel i rimelig slag etter turbulensen i det siste. Sagosen annonserte forrige uke at han flytter fra Kiel sommeren 2023 og fortsetter karrieren i Kolstads storsatsing.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer