Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ny dato for barnefotball

Regjeringen åpner for all barne- og ungdomsidrett fra 1. august.

GLADNYHET: All barne-og ungdomsidrett har fått ny dato for gjenåpning. Det melder Kulturdepartementet. Vis mer

Det var NRK som meldte det først.

«Fra 1. august gis det unntak fra avstandskravet i covid-19-forskriften ved gjennomføring av konkurranser der alle deltakerne er under 20 år og aktiviteten ikke kan utføres som normalt dersom en skal overholde avstandskravet til enhver tid. Åpningen forutsetter at smittesituasjonen på det tidspunktet tillater det», skriver Kulturdepartementet i en pressemelding.

- Vi vet hvor viktig idrett er som møteplass og sosial arena for barn og unge over hele landet, og dette er nok et skritt i retning av normalisering i samfunnet, sier kultur- og likestillingsminister Abid Q. Raja i en pressemelding.

Raja forteller videre at han kommer til å jobbe videre for å åpne de idrettene som fortsatt har begrensninger, men påpeker at det er helsemyndighetene som gjør de avgjørende vurderingene

I en pressemelding skriver Norges idrettsforbund at de er lettet over at idretten nå slipper å vente fram til 1.september:

- Det er en klok beslutning og vil bidra til å redusere risikoen for frafall i barne- og ungdomsidretten. Nå har våre unge utøvere virkelig noe å se frem til etter fellesferien, sier idrettspresident Berit Kjøll.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!