Formel 1 med halo-løsning for beskyttelse:

Ny detalj får stjerner til å rase, men ekspert er rolig: - Klarer ikke å hisse meg opp

Slik ser de nye Formel 1-bilene ut.

UTVIKLING: Sebastian Vettel og resten av Formel 1 kjører med en ny rød bøyle foran på cockpiten denne sesongen. Foto: XPB/Press Association Images.
UTVIKLING: Sebastian Vettel og resten av Formel 1 kjører med en ny rød bøyle foran på cockpiten denne sesongen. Foto: XPB/Press Association Images. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Formel 1-sesongen starter med VM-runde i Melbourne søndag morgen. Det er den første av 21 løp der teamene fra Mercedes, Ferrari og Red Bull regnes som favoritter.

- Lewis Hamilton (Mercedes) er den store favoritten i år, men det er spennende å se om Ferrari og Red Bull kan utfordre om sammenlagtseieren, sier Viasats kommentator Atle Gulbrandsen til Dagbladet.

Halo-rabalder

Formel 1 er i stadig utvikling og nytt for året er en såkalt «halo» foran cockpiten der førerne sitter. Dette er en slags bøyle som er satt på bilene av sikkerhetsmessige årsaker.

Nyvinningen har skapt storm i Formel 1-sirkuset.

- Nå går det bare nedover med bilene. Det blir som å kjøre en buss, sa verdensmester Lewis Hamilton i fjor, ifølge ESPN og Express.

I forbindelse med testing av glassbeskyttelse har Ferraris Sebastian Vettel uttalt:

- Jeg blir svimmel.

Mercedes-sjef Toto Wolff har uttalt til britisk presse at han gjerne skulle fjernet bøylene med motorsag om han fikk sjansen.

Utviklingen av bøylen har pågått over flere år, men tas først i bruk nå i helga. Løsningen er lagd for å beskytte førernes hode som tidligere har vært utsatt, mener Formel 1-toppene. Jules Bianchi døde etter en krasj under Japans Grand Prix i 2014. Det var Formel 1s første dødsfall siden Ayrton Senna i 1994.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.